Volkswagen Golf IV: even stotteren golf 1.4 16v 55 kw

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: ahw 1.4 16v

Golf heeft bij warm wordende motor een moment van stotteren ( loopt even op 3 cilinders) . Auto start goed , loopt goed en vlak na het wegrijden begint hij ( soms ) te stotteren/stoten. Als de motor warm is geen problemen, loopt hij prima rond. Geen storingen uit te lezen ( vag com ). Bougies vervangen , Egr klep afgesloten, bougiekabels zeiknat gespoten, zijn volgens ons goed , wie heeft een idee?

pfc3

Geplaatst door pfc3 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

BDP sensor ook eens gecontroleerd ? Doet de toerenteller ook vreemd als hij gaat stotteren ?

Hilbrand Bos (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb ook soortgelijke problemen gehad met een 1.4 16V. Van deze auto werkte de klepstoters niet optimaal waardoor de compressie te laag was, startte op een bepaalt moment ook niet meer. Olie reiniger toevoegen, goed warm rijden. Aftappen en vullen met een dunne olie deed wonderen.

pfc3 (0) PRO, 13 jaar geleden

nee , toerenteller doet niet vreemd. hij stottert ook eigenlijk niet echt, hij mist gewoon een cilinder ( eventjes) . Als je een beetje gas geeft is het weg en komt het niet meer terug. Het gebeurt eigenlijk altijd alleen in de eerste minuut na het wegrijden ( koud)

pfc3 (0) PRO, 13 jaar geleden

Hilbrand , dit hebben we al gedaan, maar omdat wij daar zelf ook al aan hebben gedacht en jij bevestigt dit nog eens, gaan we dit nog een keer proberen , maar dan vullen met een hele dunne olie ( vorige keer normale olie in gedaan )

DarkEagle (0), 13 jaar geleden

Heb ik ook in de ochtend. Loopt hij een beetje te stotteren( op 3 cilinders) en als je even wacht zakt het toerental en loopt hij weer normaal. Als je hem koud start loopt hij ook 1100 toeren.

Volgens mij is het de bobine.

pfc3 (0) PRO, 13 jaar geleden

Wij hebben nogmaals reiniger aan de olie toegevoegd en daarna de olie vervangen door 0W30 , probleem is niet meer voorgekomen ( tot op heden ) Waarschijnlijk dus toch echt vervuilde klepstoter.

DarkEagle (0), 13 jaar geleden

Mijn motorblok heeft net 8000km gedraait en gezien het ongeveer het zelfde probleem was dacht ik dat het niet de stoters waren. Bij mij slaat de bobine soms over, moet nog even een nieuwe halen. deze zijn alleen een beetje prijzig..

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Die olie is wel erg dun, 5W40 is ook prima..

Over die bobine, spuit hem eens nat als de motor loopt en kijk eens of de motor daarop reageerd of wellicht afslaat, zo ja dan weet je hoelaat het is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.