Volkswagen Passat: externe Toerenteller aansluiten.

Bouwjaar: 1991

Ik ben op zoek naar wat informatie om mijn toerenteller aan te sluiten. ik heb het hier over een externe toerenteller met 5 draaden.
(2 draden voor de binnen verlichting, via licht knop = oranje en zwart)
(3 draden voor signaal-groen, massa-zwart, voeding-rood) nu heb ik de voeding, op de dashbord voeding aangesloten, en de massa op het chasie, verder dacht ik te weten dat ik de signaal kabel (de groene) op de negatieve pool moest aansluiten van de bobine. maar nu heb ik een probleem, met dat er verschillende mensen verschillende delen aanwijzen in mijn auto, wat de bobine is.
zover ik weet moet dat een rond ding zijn, waar de stroom verdeeld en versterkt word voor de bogies. en dus aan de zelfde kabel zitten als de bogies. (hier heb ik 1 deel waar 1 dikke kabel in gaat, en 4 uit naar de bogies) en daarvoor heb ik een ding(waar die 1e kabel vanndaan komt, waar 3 kleine kabeltjes in een apparaatje gaan, waar vervolgens die 1e dikke kabel uit komt.) welke van die 2 is het? of geen van die 2?

heeft misschien iemand een afbeelding van zoiets? want zelf heb ik wel iets gevonden, maarja.. (trefwoord "bobine VW" bij google afbeeldingen) maar word er niet heel veel wijzer van.

bedankt alvast.

ENijdam

Geplaatst door ENijdam (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

daar waar een kabel uitkomt is de bobine. waar vier kabels uitkomen is de verdeelkap naar de bougies

Peter Schouten (0), 18 jaar geleden

Maar let op dat je 't niet aan de dikke kabel aansluit, dan geeft je teller eenmalig een hele hoop toeren aan... Dus je moet een van de drie aansluitingen hebben waar een klein kabeltje aan zit.

ENijdam (0), 18 jaar geleden

En is de toerenteller dan stuk als dat toevallig wel gebeurd is?
want heb hem nu idd op de - van de bobine, maar zodra ik hem op contact zet dan geeft hij maximale toeren aan. :o

(edit, ook als ik de bobine signaal los maak, dan blijft het probleem het zelfde)

stefan84 (0), 18 jaar geleden

erwin

heel even testen op de andere kabeltjes kan geen kwaad,normaal is - bobine signaal voor toerenteller..als je hem hieraan verbind,blijft hij dan op maximaal staan ?kan ook zijn dat hij even uitslaat,als een test bv en erna terugvalt en de toeren aangeeft,probeer gewoon even met lopende motor de kabel ( groene ) te verwisselen op de bobine.

Stefan

ENijdam (0), 18 jaar geleden

Lastig word om dat te doen, het zit achter een stekker, en als ik die er uit trek, tja dan stopt de motor he ;)

Maar ook als de auto alleen op contact staat, en zonder signaal kabel, dan nog geeft hij maximale toeren aan, alleen als ik de plus of de Min kabel los haal valt hij terug.

is er misschien een zekering door? ik heb hem ook al uitelkaar gehaald, maar kon geen verkleuringen zien op de weerstandjes, oid.

Misschien heb ik hem tegen een verkeerd iets aan gehouden, ik weet dat er door die dikkere kabels een hele hoge spanning gaan, misschien heeft dat hem kapot gemaakt?

ENijdam (0), 18 jaar geleden

Ik heb de toerenteller door gemeten, en geeft wat incorrecte uitslagen, en zal dus iets stuk zijn, ben beziggeweest onderdeeltjes te vervangen (los kosten ze bijna niets) en zal kijken als ik het zo kan verhelpen.

iig zover bedankt, zal daarna opnieuwproberen aan te sluiten met de verkregen informatie!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.