Volkswagen Sharan: extra verwarmingskachel

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: auy

ik heb eens eens vraagje

de kachel begint te roken wanneer hij aanslaat en stopt na een tijdtje met draaien en heeft dan als foutmelding herhaaldelijk dovende flam
als je dan kijkt naar de foutcode en de oplosing ervoor staat er dat je de luchtinlaat en de uitlaat eens moet nazien op verstopping maar bijden zien er niet verstopt uit.
nu heb ik wel al eens die bougie vervangen van de kachel maar dit is niets veranderd.
heeft er iemand een idee waar het probleem dan wel kan van zitten.

alvast bedankt

garage medard

Geplaatst door garage medard (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

brandstof verstuiver van de kachel schoonmaken.

vw_audi (0) PRO, 15 jaar geleden

zit er een ombouw set naar standkachel op?

dan waarschijnlijk is dan de circulatie pomp tegen schutbord defect

garage medard (0) PRO, 15 jaar geleden

we gaan eens de kachel terug open doen als de klant nog eens langs komt en de verstuivers nazien

alvast bedankt

garage medard (0) PRO, 15 jaar geleden

verleden week kwam de klant terug binnen en hebben we de kachel terug open gedaan en hebben alles proper gemaakt en zelf de vlamzeef vervangen( was een gaatje in gebrand) zelfs de brandstof verstuiver volledig gedemonteerd na afloop alles terug gemonteerd en geprobeerd het probleem was net het zelfde. dan maar de kachel terug open gedaan en het is nu net alsof hij te veel brandstof krijgt alles was nat(kan ook zijn dat hij het gewoon niet verbrand)

is er iemand die daar ervaring mee heeft hoe we dat probleem kunnen oplossen?want we vervangen niet zo graag te veel onderdelen voor te proberen want alles kost stukken van mensen aan zo'n kachel.

alvast bedankt

vw_audi (0) PRO, 15 jaar geleden

kijk eens of er circulatie pomp opzit in de koelwater slang naar motor.

deze gaan met regelmaat kapot.

garage medard (0) PRO, 15 jaar geleden

vandaag eens verder bekeken nu was er een bijkomende foutmelding bijgekomen voordat we de bougie + vlamzeef vervangen hadden kwam er herhaaldelijke dovende vlam als foutmelding da

garage medard (0) PRO, 15 jaar geleden

vandaag eens verder bekeken nu was er een bijkomende foutmelding bijgekomen voordat we de bougie + vlamzeef vervangen hadden kwam er herhaaldelijke dovende vlam als foutmelding nadat kwam er oververhitting kachel als foutmelding + bovenvermeld probleem en nu stond er regelapparaat defect erbij ik denk dat de oorzaak van alles daar zit. de klant vond dat het regelapparaat te veel koste en we hebben voor een noodoplossing gezorgd de fiche van de kachel getrokken zodat hij niet meer zal werken.

R_Bakker (0) PRO, 15 jaar geleden

Hebt u het circulatiepompje tegen het schutbord nu al bekeken VW-audi heeft dat al 2x opgenoemd maar denk niet naar gekeken.
Ik heb namelijk precies het zelfde probleem gehad en zat achteraf ook in het pompje.
Je kunt hem slecht zien maar zit toch echt tegen het schutbord aan.

Gr Ron

garage medard (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=R_Bakker]Hebt u het circulatiepompje tegen het schutbord nu al bekeken VW-audi heeft dat al 2x opgenoemd maar denk niet naar gekeken.
Ik heb namelijk precies het zelfde probleem gehad en zat achteraf ook in het pompje.
Je kunt hem slecht zien maar zit toch echt tegen het schutbord aan.

Gr Ron[/quote]
ik heb het inderdaad nog niet nagezien als de klant nog eens langs komt zal ik het pompje eens nazien als het nog werkt nu zal het in iedere geval niet meer draaien als het warmer wordt.

ik zit nog met een vraagje rookte de kachel ook dan wit of was het gewoon dat de kachel zich buiten werking stelde door geen circulatie van de pomp?

groetjes

R_Bakker (0) PRO, 15 jaar geleden

Kachel rookte niet wit maar werd gewoon buiten werking gesteld, de kachel was wel nieuw.

Gr Ron

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.