Volkswagen Sharan: Abs blijft werken

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: AUY

Hallo,

Wij hebben voor rep. in onze werkplaats gekregen, een sharan met remproblemen.
probleem 1: Abs lijkt niet of nauwelijks te werken.
2: Rembekrachtiger lekt.

Rembekrachtiger is vervangen, dit probleem is opgelost, maar met de abs nog niet.
Na heel hard op het pedaal trappen komt de abs in werking maar blijft dan werken tot de auto stilstaat terwijl ik het rempedaal los heb (het rempedaal blijft niet hangen). Auto remt helemaal dan tot stilstand wat je eigenlijk niet wil. Foutcodes uitgelezen maar niet aanwezig. Toen hebben we de abs pomp en regeleenhied verv voor een gebruikt exemplaar en de abs werkt beter maar nog niet zoals het moet. Je hoeft niet meer zo hard te trappen als vante voren. Maar nog steeds als de abs begint te werken blijft deze remmen totdat de auto stilstaat. We hebben ook de remlicht schakelaar verv maar geen resultaat. We hebben de abs uitgeschakelt door een zekering eruit te nemen dan remt de auto goed en stopt met remmen als je het pedaal los laat . Is dit probleem bekend?

Alvast bedankt voor het meedenken
Gr Dave.

dave80

Geplaatst door dave80 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Het lijkt wel of de rembekrachtiger bekrachtigd blijft........, is dit ook zo??

Gr. paul

dave80 (0), 15 jaar geleden

Nee want als de abs is uitgeschakeld dat is er verder geen probleem, behalve dat de abs dan niet werkt natuurlijk.

Gr Dave

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.