Volkswagen Golf IV: Fluiten bij het optrekken, bijna niet kunnen vertrekken uit stil

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine

Ik heb een vraagje ivm met mijn wagen.


Als ik de auto start. (s´morgens) en ik trek op naar 3000 toeren dan fluit hij. Schakel ik opnieuw en trek door tot 3000 toeren dan fluit hij opnieuw. Vanaf 3de versnelling heeft hij het niet. Als de auto warmer staat, doet dat probleem zich nooit voor.

Misschien heeft het volgende er ook mee te maken.

Ik kan onmogelijk vanuit stilstand vertrekken zonder veel gas te moeten bijgeven. Als ik de ontkoppelingspedaal loslaat zonder veel gas te geven dan valt de wagen sowieso stil. Dat vind ik niet normaal.

Het gemiddelde verbruik is 10,5 liter. Wat heel veel is. Ik heb het gevoel dat ik met een 10tonner aan het rijden ben. Zo diep dat ik de gaspedaal moet indrukken en zo traag dat hij optrekt.


Iemand een idee wat het kan zijn?

1.6 benzine 74 kw 100pk Bj99

CyberMaxx

Geplaatst door CyberMaxx (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Tiguan (0) PRO, 15 jaar geleden

Met zo'n klacht moet u toch even langs een garage om het te laten beoordelen het kan van alles zijn . als iets los zit of aanloopt van door die fluit geluid.
het afslaan kan je gasklephuis zijn. maar ja zo als ik zei even langs de garage.

pjal123 (0), 15 jaar geleden

Kontroleer eens of je inlaatspruitstuk niet lekt, want dit kan inderdaad een fluitend geluid veroorzaken.
Voorzichtig met remmenreiniger bij het inlaat spruitstuk spuiten als er enige verandering optreed in toerental, is hij lek.

CyberMaxx (0), 15 jaar geleden

Het was het gasklephuis.

Alvast bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.