Volkswagen Golf: Fluittoon in 5de versnelling

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 gti 16v pl 2y

In de 5de versnelling is bij de 2500 toeren een duidelijke fluittoon hoorbaar.

Nu heb ik de bak netjes afgevuld. Maar daarmee is het probleem neit opgelost

golf 2 1.8 gti 16v pl 2y

jirure

Geplaatst door jirure (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

mogelijk defecte lager in bak...


suc6

ace2k (0) PRO, 17 jaar geleden

yep zoals blijegeit al zei, zal wel een lager zijn die kapot gelopen is/aan het lopen is van de tandwielen van de vijfde versnelling, moest er veel olie bij toen je ging bijvullen

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

is meestal het kogellager van de primaire as (priseas) Deze zit tegen het 5e versnellingstandwiel aan. Helaas zul je de bak onder de auto vandaan moeten slopen en totaal moeten demonteren om dit te vervangen. Tandwielschade op het 5e versnellingssetje en of uitgeslagen splain op de priseas/5e versnellingstandwielen komt trouwens ook voor. Bak is dan economisch totall los. (de tandwielsets en assen zijn nog wel leverbaar maar niet te betalen)

Als je het vaker hebt gedaan liggen ze in 1/2 uur open, heb je het nooit gedaan en de gereedschappen niet voorhanden dan ben je wel even bezig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.