Volkswagen Golf VI: Flushen motor

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CBAB, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Iemand ervaring met het flushen van een motor ?
Op internet zijn er veel voorstanders en tegenstanders .
Bij de tegenstanders hoor je toch wel eens dat het schade aan je motor kan veroorzaken.
Veel voorkomend argument bij hen is dat je niet weet dat alle deeltjes die zijn losgekomen mee verwijderd worden als je de olie ( met flushproduct erin ) aflaat.
Naar mijn mening een beetje bulshit want met een gewone oliewissel ben ik er zeker van dat ook niet alles meekomt en ergens in de motor kan blijven steken.

Dus motor flushen of niet ??

Graag wat antwoorden ?

Rinko75

Geplaatst door Rinko75 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (960) PRO, 5 jaar geleden

Waarom wil je flushen , als er geen problemen zijn en de motor altijd netjes zijn beurtjes krijgt met een goede olie , zie ik de meerwaarde niet.
Als er wel problemen zijn kan het helpen , bij een scenic gehad , nokkenastandwiel maakte lawaai bij de koude start , flush er door , verse olie er op en daarna nooit meer gehoord .

Rinko75 (0), 5 jaar geleden

O.K bedankt.
Ga het nog even uit stellen dan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.