Volkswagen Polo: Foutcode P0106 spruitstuk luchtdruk

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Hallo,

Bij deze polo komt code P0106 na het resetten steeds weer terug.. De code verwijst naar spruitstuk luchtdruk - g71/-f96: onaannemelijk signaal.

Heeft iemand hier ervaring mee of weet iemand hoe ik dit probleem op kan lossen. Heb op verschillende sites gelezen dat dit niet de mapsensor betreft?

Alvast bedankt,

Groeten Rudy

Toyota11662

Geplaatst door Toyota11662 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 13 jaar geleden

Beste beginnen met gasklephuis demonteren en reinigen, daarna basisafstelling uitvoeren.
Als probleem dan nog niet is verholpen druksensor vervangen.
Ik heb ook al eens meegemaakt dat het probleem in de egr klep zat.

Toyota11662 (0) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt voor reactie, is het raadzaam om ook meteen de Egr klep te reinigen? Als ik de stekkers laat zitten van de egr klep en gasklephuis hoef ik hem dan niet in te leren? Want ik heb geen tester die deze mogelijkheid heeft.

Benny Vee (0) PRO, 13 jaar geleden

EGR klep is moeilijk te reinigen maar die pijp wel van de gasklep naar de egr klep.
Je mag het proberen zonder inleren anders zal je toch even naar de garage moeten om beide te laten aanpassen.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Als jouw egr klep een gladde buitenkant heeft ipv een geribbelde dan zou deze inderdaad ook stuk kunnen zijn, is oud type. Maar eerst gasklephuis reinigen en inleren en meestal moet je de leerwaardes wissen om de gasklep juist in te leren, maar daarmee zijn die van de egr ook gewist en vaak kun je die dan niet meer inleren, dus als je de egr dan niet meer kunt inleren en je hebt een gladde uitvoering dan moet je egr klep ook vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.