Volkswagen Fox: Fox slaat plotseling niet meer aan.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi, mijn zoon zit momenteel in Aruba en heeft daar een VW fox gekocht van 2005 met 4 deuren en 1.6 motor ( zijn hier niet te koop denk ik ) Het probleem is echter dat hij deze nu ca 2 maanden in gebruik heeft en deze plotseling niet meer aanslaat.
Deze auto staat nu bij een REPARATEUR ( iets anders dan een garage zoals wij die hier kennen denk ik)
De auto staat daar nu inmiddels 2 weken en hij krijgt te horen dat ze het (nog) niet hebben kunnen vinden. Mijn vraag is nu echter of iemand dit probleem herkend bij een 1.6 VW motor zodat hij hiermee naar de garage kan gaan om wat tips aan te dragen misschien. VW is niet echt een merk wat DAAR veel voorkomt dus de onderdelen en specifieke kennis ook niet misschien . Ik zou dus graag willen of er een specifiek VW ( 1.6 ? ) probleem bekend is wat dit veroorzaakt.

Foppe-tien

Geplaatst door Foppe-tien (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Fox? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Weet je of er storingen in het geheugen staan?
En VW heeft meerdere verschillende 1.6 motoren,maar als het bijvoorbeeld de FSI is,dan zit er als het goed is een regelkastje bovenop de opvoerpomp van de benzinetank,die willen nog wel eens stuk gaan waardoor en geen brandstof naar de motor gaat.,dat zou je kunnen proberen.Maja dat gebeurd hier dan wel eens in bijvoorbeeld de Golf 5,en die 1.6 in die fox zou heel anders kunnen zijn.
Vraag eerst even of de auto storingen heeft in het geheugen.En zoja welke?

Foppe-tien (0), 14 jaar geleden

Ik heb nog geen idee of men de computer al heeft uitgelezen ze gaan morgen naar de reparateur . maar alle antwoorden die kunnen helpen dit lastige probleem te verhelpen zijn welkom mocht er meer info zijn dan zal ik dat op deze site zetten. Welk type motor er inzit weet ik niet maar de Fox wordt gemaakt in Brazilie en zal vast geen vw motor zijn van de laatste jaren denk ik.. Alvast bedank voor het mee denken

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Volgens wiki is dit een EA111 motor die er in 2 uitvoeringen is: benzine en "Total-flex" wat betekent dat hij ook op Alcohol kan draaien.
In Brazilie kun je van alles verwachten, zo is er de Gol (Nee, geen tikfout in ben die F niet vergeten) en daar zit een allegaartje aan motoren in.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Fox of stel zelf een nieuwe vraag.