Volkswagen Golf V: Geen constante stroom radio

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Mijn Golf V 2008 heeft een standaard VW radio (RCD 300). Deze wilde ik vervangen door een Becker radio. Hiertoe heb ik een draadje getrokken van de sigarettenaansteker (geschakelde plus) naar het ISO verloopstekkertje.

Echter bij de installatie is iets fout gegaan, want nu heb ik geen constante plus stroom meer uit de volkswagen radio stekker. Als ik de VW radio (RCD 300) weer aansluit, doet die het ook niet meer. Met behulp van de spanningsmeter weet ik dat er geen constante plus stroom meer is uit de twee draden die uit de auto komen. Volgens mijn informatie moeten er in een standaard situatie bij de Golf V twee plus draden uit de auto komen. Nu staat er nergens geen spanning op. Ook niet als ik het contact aan zet.

Iemand een idee hoe ik dit probleem kan oplossen?

Geplaatst door

nasheq (0)

al 13 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Je kunt bij deze auto's niet meer zomaar ergens draden aftakken. Hiervoor heb je speciale verloopkabels nodig. Informeer bij de dealer.

moderator 0
badge

13 jaar

Op advies van de volkswagen dealer werd aangeraden een geschakelde plus draad te trekken vanaf de zekeringskast of vanaf de sigarettenaansteker. Ik heb voor de laatste optie gekozen en deze draad is succesvol aangelegd want doet het prima.

Echter bij het doormeten van de andere draden is er wellicht een kortsluitinkje ontstaan waar door ik nu geen spanning heb op de orginele volkswagen draden (constante plus). Dit moet ook op te lossen zijn, want toen ik de radio eruit haalde, stond er nog wel spanning op de draden.

Ik heb ook naar de zekeringskast gekeken (links van het stuur), maar kan geen zekeringen waarnemen die zijn doorgebrand.

nasheq 0

13 jaar

Als het goed is is zekering SB8 defect is een 15A zekering.
Zou ook nog een andere zekering kunnen zijn dit heeft te maken met welke E-box je heb.
De plaats van die zekering weet ik niet zeker maar volgens mij SB17.
De zekeringskast bevind zich in de motorruimte langs de accu.

Inderdaad, SB8 is doorgebrand. Dank voor expertise!

nasheq 0

13 jaar

Jij bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.