Volkswagen Golf V: Stuurbekrachting golf 5 02546

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9Tdi 90pk

Beste collega's,

Heb hier een probleem met een vw golf 5 overname, heb de wagen overgenomen van persoon wie er schade mee heeft gehad en ergens anders heeft laten herstellen, maar na het ongeval heeft de wagen altijd al problemen gehad met de stuurbekrachtiging.

Volgende symptomen: stuurbekrachtiging doet wel iets, maar draait zwaarder dan normaal.
Uitgelezen met snap-on computer, kwam de storing 02546 Aanslag stuurinrichting, Geen of verkeerde basisafstelling/adaptie) naar boven, dit zou willen zeggen dat enkel de stuurhoeksensor opnieuw ingeleerd moet worden, dit dus gelijk meerdere malen geprobeerd zonder resultaat. Opnieuw uitgelezen, na de adaptatie stuurhoeksensor kwam er ook de storing stuurhoeksensor (G85) in.

Tevens ben ik erachter gekomen dat de airbag module (onder middenconsole) er ook niet in zit. ik weet niet of dit samen hangt met de stuurbekrachtiging? Na het ongeval is er het stuur van een sportline uitvoering ingezet (3spaak stuur zonder cruise control of spraakherkening etc.. dus gewoon een simpel 3-spaak stuurtje) maar gezien de wagen een trendline uitvoering is zit er orgineel een simpel 4-spaak stuurtje in, maar voor dit 3 spaak stuur moet ik volgens mij ook de lange codering aanpassen?

Tevens gaan de lampjes van airbag en servo stuur ook niet aan. Zowel bij aanschakelen van contact als bij draaiende motor gaan deze lampjes niet aan. tellerbak al gedemonteerd en lampjes zitten er wel nog gewoon in.

In eerste instantie dacht ik dat de stuurhoeksensor enkel gecalibreerd moest worden maar hier schiet ik niets mee op, en nu ik er ook nog ben achter gekomen dat de airbag module er niet in zit, wou ik toch eerst even jullie mening weten ivm dit probleem met de stuurbekrachtiging, de airbag storing is opzich niet zo'n probleem zal denk ik wel opgelost zijn door plaatsing van een andere module.

Mvg,
Gert van steen

Gertvansteen

Geplaatst door Gertvansteen (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Dus je hebt wel een storing stuurhoeksensor maar er brand geen lampje hiervan? Er is dus goed aan gerommeld zo te horen. Je kan dit eens proberen: Motor starten met stuur in het midden, dan stuur tot max naar links draaien en paar seconden tegen de aanslag houden en dan naar max rechts draaien en ook paar seconden tegen de aanslag vasthouden en dan naar het midden.
Airbag zou niets met de stuurbekrachtiging te maken moeten hebben.

volkswagen1802 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk dat de stuurbekrachtiging en airbag zijn uitgecodeerd vermoedelijk omdat ze de storingen niet opgelost kregen!
Je heb een stuurhuis van de 3de generatie en die heeft een interne stuurhoeksensor,de auto daarintegen heeft de stuurhoeksensor bij het stuurwiel zitten.
Je kunt het stuurhuis van de 3de generatie herkennen aan de 3 bouten waarmee het stuurhuis vastzit aan het subframe ipv 4 bouten
Dus je zult naar de dealer moeten om het stuurhuis aan te passen.
Dit word namelijk online met de fabriek gedaan en word ook het karateristiek van het stuurhuis geladen.

Airbagregelapparaat vervangen en hopen dat er verder geen storingen te voor schijn komen,wel regelapparaat nog coderen.

Je kunt het regelapparaat stuurwielelektronica coderen ivm vervangen stuurwiel.

Gertvansteen (0) PRO, 13 jaar geleden

Hey volkswagen1802,

Kun jij mij mss vertellen hoe het komt dat beide lampjes niet aangaan? als deze uitgecodeerd zijn, gaan deze dan totaal niet meer aan?
Schiet me net te binnen, zekeringen.. deze heb ik nog niet gecontroleerd, zal ik morgen meteen even doen. als je deze eruithaalt, branden de lampjes dan ook niet meer?

Ik begrijp uit je uitleg dat ik dus mogelijk een stuurhuis van de 3de generatie (stuurhoeksensor ingebouwd) icm met een stuurhoeksensor bij stuurwiel heb bedoel je?

Tevens heb ik wel gezien in mijn snap-on testapparatuur dat er bij stuurwielelektronica code 000000 (wat duid op uitgecodeerd lijkt me?) Althans dit kwam bij mijn snap-on testkast bij de ecu-id te staan. Maar als ik de huidige long-code wil lezen lukt niet, en de huidige long-code aanpassen lukt ook niet..

Alvast super bedankt!

volkswagen1802 (0) PRO, 13 jaar geleden

Die gaan dan inderdaad helemaal niet meer aan als ze uitgecodeerd zijn.
Het is mogelijk dat er een stuurhuis van de 3de generatie is ingebouwd maar bij de 3de generatie stuurhuizen zit de stuurhoeksensor in je stuurhuis.
Deze stuurhuizen hebben ze vanaf een bepaald bouwjaar ingebouwd,bij jou auto zeker nog niet of hij moet als eens vervangen zijn.
Bij jou auto zit de stuurhoeksensor achter het stuurwiel.

Je stuurwielelektronica is niet of verkeerd gecodeerd.

Zou toch ff naar de dealer gaan om het stuurhuis te laten aanpassen en je zou ook nog kunnen vragen of ze stuurwielelektronica kunnen coderen.
Je zou wel met je testkast kunnen kijken in je gateway(systeemcode 19) of je stuurhuis en airbag zijn gecodeerd.

Gertvansteen (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik geraak met mijn snap-on computer niet tot de lange coderingen.. dus dan maar even stuurtje eraf gehaald, en stuurlint huis (waar de stuurhoekregelaar zijn signaal vandaan haalt) een lipje afgebroke waardoor de stuurhoeksensor 100% zeker geen signaal doorkrijgt van hoe of wat er gestuurd word. deze morgen eentje bestellen en lijkt me dan opgelost.. ik hou jullie op de hoogte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.