Volkswagen Golf IV: Geen controlelampjes op dashboard bij aanzetten contact...

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 sr (8v)

Vandaag wilde ik na een pauze langs de snelweg weer vertrekken. Erg nat en vies weer trouwens...Ik zette het contact aan, maar geen controlelampjes op het dashboard gingen branden. Ook dat geluidje wat je normaal hoort als je hem op contact zet (brandstofpomp?), kwam niet. Voor de rest deed alles het wel: richtingaanwijzers, licht, grootlicht, etc etc. Ik kon zelfs startbewegingen maken, maar hij sloeg dus niet aan! ANWB erbij. We sleepten hem even een stukje verder naar een servicepunt omdat het nogal regende. Toen nog maar een keer proberen en tadaa, hij deed het ineens weer. Voor de rest van de rit (130 km) overigens geen enkel probleem gehad. ANWB: als ie eenmaal loopt, dan blijft ie wel lopen. Het probleem zit hem waarschijnlijk in het contactslot". Een collega van hem die er ook was zei dat ie het laatst ook had met een Golf 1.6. Hij haalde toen de accupolen even los en weer vast. Kan de oorzaak 'em in slecht contact naar de accu zitten? De startmotor vreet volgens mij ook veel stroom, maar die draaide wel in alle vrolijkheid rond! Wie o wie heeft raad, want ik kan nu niet meer op m'n autotje vertrouwen...!

Phil8942

Geplaatst door Phil8942 (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hennep (0), 16 jaar geleden

als je hem op contakt zet dan schakel je ook gelijk de brandstofpomp in en ja als deze contakt slecht is dan schakeld ie niet in ( in contaktslot ).en dat van de accupolen zou ook kunnen maar moeten dan wel aardig smerig zijn.en anders is de pomp versleten

Phil8942 (0), 16 jaar geleden

Zou het ook de startblokkering kunnen zijn? Denk dat het inderdaad wel het contactslot is...waar kun je dit het beste laten controleren? Bij een dealer? Of zijn ze dan uren bezig zonder iets te vinden en torenhoge rekeningen??!

hennep (0), 16 jaar geleden

ik denk dat dit wel meevalt bij een dealer je hebt de kap onder het stuur die eraf en je hebt de contakten.en ik denk dat ze hem ook wel kunnen uitlezen . lang zijn ze er niet mee bezig en denk dat de prijs wel meevalt

Phil8942 (0), 16 jaar geleden

Afgelopen maandag bij de dealer geweest. Hij belde: contactslot bleek doorgebrand te zijn. Is vervangen, probleem lijkt (tot nu toe) opgelost. Kosten: 135 euro.

hennep (0), 16 jaar geleden

ok mooi . hopen dat het nu goed blijft Gr jh

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.