Volkswagen Caddy: geen power en hard ruw geluid in het motor compartiment.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Motor start perfect. Zowel koud als warm. Geen lampjes gaan branden . Maakt een geluid alsof er geen olie in blok zit. Auto trekt niet meer goed en komt max op 100km/h.Trekt in alle versnellingen niet goed. Bij motor uit en aan zetten veranderd er niets. Reageerd wel op gas geven maar hard ruw geluid met geen vermogen. Geen vreemde rook uit uitlaat. Had auto hiervoor bij monteur gebracht en kreeg hem goed lopend terug . Hadden wel intercooler vervangen die wat lekkage,s begon te vertonen en sensors schoon gemaakt. Turbo druk was gewoon oke zeiden ze. Na 100 kilometer plots weer het zelfde probleem uit het niets. Weer dat droge ruwe geluid en geen vermogen meer. Kenmerkend het geluid alsof er geen olie in blok zit. Dis-riem met tandwiel en spanrol waren al vernieuwd. Auto is al tien jaar in bezit zonder noemenswaardige problemen. Vanmorgen auto weer gestart maar blijft het zelfde . Brandstof filter drie maanden geleden vernieuwd. Turbo dacht ik gewoon te horen zonder lekkend geluid ergens. Graag advies kan hier niet zo goed uit de voeten met de taal.

richke1966

Geplaatst door richke1966 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

moeilijk te beoordelen vanaf hier, zoek het toch in de turbo, geen slang los van interkoeler of i.d

richke1966 (0), 12 jaar geleden

Ga morgen naar de monteur hier en zal vragen of hij alles nog eens goed na kan kijken. Kennis van mij had auto met de hand gewassen voor hij hem mij terug gaf. Toen ik hem daar starte merkte ik meteen dat hij niet goed liep. Heb hem naar mijn vaste monteur gebracht en daar was hij zo gezegd weer helemaal in orde van terug gekomen . Heb hem hierna getest en begon aan de terug reis en kwam helaas niet verder dan 100km. Er was geen druk knal (geluid) of iets hoorbaar.Liet gewoon het gas los om rechts af te slaan en .. hup daar was het weer. Las veel over ECU en water problemen , dus wie weet moet ik daar ook naar kijken dan. Net als magneet schakelaar.

richke1966 (0), 12 jaar geleden

Weet nu wat het was. De schakelaar onderaan de dieselpomp (hiervoor moet je wel om er bij te kunnen de pomp uitbouwen)tevens zit er rechts op de pomp een magneet schakelaar maar die werkte en anders start de auto ook niet.
De schakelaar wat kapot was zorgt dacht ik voor moment van diesel spuiting. Kost zonder werk loon hier in hongarije 240 euro van bosch

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.