Volkswagen TRANSPORTER: Geen vermogen bij snelheden onder 10 kmu

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1.6 td, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 51

Hallo!!
Ik ben sinds pas eigenaar van een volkswagen t3 diesel 1.6 met turbo uit 1988

Kennis over deze bus heb ik helaas nog niet veel maar iedere dag weer een beetje meer.

Ik merkte de afgelopen dagen dat mijn motor eenmaal in stilstand of onder de 10 km/u geen vermogen meer gaf als ik mijn gaspedaal intrapte. Heel handig voor een stoplicht in het drukke leiden.
Bij het snel herstarten van mijn motor en gelijk gas geven trok de bus weer op. Alleen deed het zelfde probleem zich voor iedere keer bij stilstand of onder de 10km/u.

Weet iemand wat er aan de hand zou kunnen zijn?

Groetjes uit katwijk

Jeroen Ouwehand

jeroen ouwehand-1

Geplaatst door jeroen ouwehand-1 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1590) PRO, 6 jaar geleden

Slaat e motor af of komt hij gewoon niet op toeren ?

jeroen ouwehand-1 (0), 6 jaar geleden

Hij komt niet op toeren

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo,zou beginnen met de pomptiming te(laten) controleren je hebt hiervoor wel een meetklokje en een adapterbus voor nodig e.a wordt tezamen met uitleg over de werking van de injectie pomp uitgelegd op de volgende link https://www.mvwautotechniek.nl/Motor/Bra...
Het is ook mogelijk dat de pomp inwendig teveel drukverlies heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.