Volkswagen Golf IV: Geen vermogen en geen turbo golf 4 tdi 110pk 1998

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 110pk diesel

Hoi allemaal,

Zojuist reed ik met mijn golf 4 tdi 110pk (245k op de teller) op de snelweg, toen ik een auto wilde inhalen had ik weinig vermogen en kon ik ook niet boven de 135km/u komen. Eventjes gestopt en motor uit gezet maar geen verbetering. Motor loopt wel nog netjes stationair en geen vreemde bijgeluiden behalve dat je de turbo niet hoort en voelt als je gas geeft. Ik vind het apart want ik heb tot net op de snelweg geen tekenen van vermogensverlies gehad. heeft iemand een lijst oid met punten wat het kan zijn en die kan laten checken. Zag ergens ook al uitlezen staan maar hoe duur is dat en hoe doeltreffend is dat?

Weet iemand wat het kan zijn en waar er een goede garage zit hier in de buurt van Groningen ook gewoon voor regulier onderhoud?

Graag hoor ik van jullie,

Gr Daan

Daan120

Geplaatst door Daan120 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Omdat hij geen verbetering geeft nadat je de motor uit had gezet denk ik iets van de luchtmassameter die stuk is of iets van een vacuumslangetje lek die de turbo regelt. Maar je moet hem zo en zo even laten uitlezen, als er een storing in staat dan heb je een zoekrichting, die luchtmassameter is ook goed te testen met de testkast. Ik weet niets van garage's in jouw buurt maar ga naar de dealer of naar een garage die veel met de vag auto's te maken heeft. Misschien even goed googlen.

Daan120 (0), 12 jaar geleden

Dankjewel, morgen langs een seat dealer (vag hier in groningen), hopelijk wat vertrouwenwekkender dan alleen laten uitlezen en dan hopelijk een uitslag. Hoop niet dat het de turbo zelf is, dat heeft een maatje van mijn gehad en dat was echt een heel duur grapje.
Las dat vervangen van lmm en n75 makkelijk was, is dat echt zo dat zou namelijk betekenen dat k maar een paar tientjes kwijt ben...?

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Niet alleen uitlezen,maar laat ze ook gaan rijden en drukken aflezen.
Als ze tegenwoordig geen storing uitlezen zeggen ze al snel,er is niks.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.