Volkswagen Golf: Geen vonk meer

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Er komt geen vonk meer bij de bougie's. Ontsteking en bobine vervangen, en nog geen vonk. Plus en massa opde ontsteking aanwezig, de puls voor de ontsteking is er wel ( deze komt ook aan bij de bobine).

Weet iemand hier raad mee??

Groetjes Arco

ACM92

Geplaatst door ACM92 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

verrotte bougiekabels?!

rotor en verdelerkap nog goed?

mvg

stefan84 (0), 17 jaar geleden

bougie's en kabels zijn goed neem ik aan ?

je meet wel 12V op de bobine ? net zoals stroom op de ontsteking ?

praten hier toch over een golf 2 ?

Stefan

ACM92 (0), 17 jaar geleden

Ik heb wel 12V na contact op de bobine, net als op de ontsteking. Bij de bobine heb ik al geen vonk, dus de kabels en de verdelerkap zijn al minder belangrijk voor mijn probleem. Het is inderdaad een golf 2 van 1990, 1.3 injectie.

Mvrgr. Arco

dbv (0), 17 jaar geleden

Als het goed is heb je een driepoligestekker op de verdeler zitten, hier moet op de buitenste aansluiting plus en min staan met contact aan.
De middelste is de signaaldraad, je zou daar eventjes een massasignaal op kunnen zetten met bijvoorbeeld een proeflampje.
Contact moet wel aan staan, je zou dan een vonk moeten krijgen uit de bobine kabel. Als dat gebeurt dan is het hall elementje kapot in de verdeler.
Vonkt het niet dan is hoogstwaarschijnlijk je module defect.

succes,

DBV

ACM92 (0), 17 jaar geleden

Het is opgelost!! Het zat in de regelmodule.

Bedankt voor het meedenken.
Mvrgr. Arco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.