Volkswagen Golf: start niet goed

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel

Als ik de auto probeer te starten ,moet ik de auto zo'n tien minuten aan uit aan uit doen om het uiteindelijk voor elkaar te krijgen om de motor te starten. Eenmaal gestart komt er eerst een hele wolk rook uit. Als zij eenmaal gestart is is het daarna geen probleem meer om haar te starten.
Weet iemand wat het probleem is en kan iemand mijn hiermee helpen

buscherhof

Geplaatst door buscherhof (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Paulus8636 (0) PRO, 17 jaar geleden

Gloeit de auto wel voor?
Controleren door een testlampje aan te sluiten tussen de rail over de gloeibougies en massa. Als je nu bij koude motor het contact aanzet moet het testlampje branden. Brandt het testlampje niet? Mogelijke oorzaken:
gloeirelais, gloeizekering, temperatuursensor of een defect elektrisch deel van het contactslot.

Brandt het lampje wel? Voel dan na een paar voorgloeipogingen aan de cilinderkop in de buurt van de gloeibougies. Dat moet handwarm worden. Koud? Gloeibougies eruit en vervangen.


Succes,
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.