355 bezoekers online

Volkswagen Golf VI: Geluid airco bij niet koelen

Bouwjaar: 2011, Brandstof: benzine, Transmissie: handmatig, Motorinhoud (cc): 1400

Hallo,

Ik zit met het volgende euvel. Mijn auto heeft climatronic. Wanneer ik de airco inschakel en bijvoorbeeld 20 graden kies dan maakt de airco een geluid (soort mrrrrrrrrrr geluid) wanneer deze temperatuur is bereikt. Er komt dus geen geluid op het moment van inschakelen van de airco. Ook werkt de airco prima.

Soms kan ik het forceren door de airco naar 19 graden te draaien, even laten draaien zodat de boel koel wordt. Daarna draai ik hem naar 21 graden en dan hoor ik het geluid. Ik hoor het geluid alleen in de auto, niet in de motorruimte. Dit kan ook omdat in de motorruimte meer geluiden zijn. Ik kan het alleen forceren als de auto echt een flink stuk gereden heeft.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn?

Alvast bedankt.
Remko

remko18

Geplaatst door remko18 , lid sinds 11 jaar geleden

3 Reacties

0

kaleido 1, 8 maanden geleden

Vermoedelijk zit er een fractie te weinig koudemiddel in het systeem, zou dit eerst laten controleren, anders waarschijnlijk een niet juist functionerend expansieventiel.

0

remko18, 8 maanden geleden

Bedankt voor de reactie. Ik heb gevoeld aan de buizen van het airco systeem in de motorruimte en die trillen met de brom mee. De tril is beter te voelen richting de pomp. Weet iemand waar het expansieventiel zit in een VW Golf VI zodat ik daar ook even kan voelen?

0

kaleido 1, 8 maanden geleden

Waar de leidingen het schutbord in gaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.