Volkswagen Golf III VR6 2.9 syncro 1996: Geluid in aandrijflijn

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ABV, Motorinhoud (cc): 2861, Vermogen (kw): 140

Als hobby auto heb ik een Golf VR6 syncro uit 1996.

Vorig jaar zijn alle vloeistoffen (en meer) vervangen i.v.m. 7 jaar stilstand.

Nu heb ik 2 problemen. Ik ga nog naar een garage, maar ik kom graag beslagen ten ijs.

1. Als ik 80 a 100 rijd hoor ik een soort van aanlopend geluid. Het geluid lijkt het meest op een wiellager, maar net anders en meer op de achtergrond en meer van onder de auto vandaan. Op het moment dat ik het geluid hoor en naar een andere versnelling, harder of zachter ga rijden is het weg.

2. In de buurt van het middenconsole hoor ik soms een soort van tikkend geluid wat nog het meeste lijkt op uitzettend of krimpend metaal. Dit alleen als de auto warm is, maar niet altijd. Niet hard, maar wel storend.

De auto rijdt en schakelt verder prima, er zijn verder geen klachten.

De auto heeft 107.000 km gelopen.

Wat zou het kunnen zijn? De geluiden zijn niet hard maar storend genoeg om er werk van te maken.

erwin3punt0

Geplaatst door erwin3punt0 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

voyager (0), 4 jaar geleden

Het geluid van een krimpend/uitzettend iets kan een hitteschild zijn onder de auto. Geluid van een lager zou uit de bak kunnen komen.

erwin3punt0 (0), 4 jaar geleden

Klinkt als een bak revisie als het lagers in de bak zijn.

Dat zou toch kwam km wel snel zijn. De bakken van een VR6 van wat ik heb gelezen schijnen best goed te zijn. En de km stand is bewijsbaar 107.000 km.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.