Volkswagen golf 3: geluid koppeling *spoed*

Bouwjaar: 1993

Hallo mensen
ik heb een golf 3 en die maakt geluid als de koppeling vrij is...als je hem indrukt dan is het weg ....nou is het meestal de druklager...maar mijn vraag is moet daar de bak voor af?? want ik heb gehoord dat het ook zo kan, maar waar moet ik dan zoeken ....ik ben nog nie zo bekend met VW dus als iemand het weet ?
type is 1.6 8v benzine en een 5bak.

ik hoor het graag
alvast bedankt

Driver21

Geplaatst door Driver21 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

Hallo , Vectra rijder in een Golf.
Kijk eens onder de motor en dan tussen de motor en versnellingsbak.
Als daar een deksel zit haal die er af en je kan bij de koppeling , volgens mij is het ongeveer hetzelfde als bij een Vectra.
Succes,
Hans.

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als jij geluid hoort als de koppeling los is dan komt dat uit je versnellingsbak,de priceas en hoofdas draaien dan.
Trap je de koppeling in dan staan deze assen stil.
Een kapot druklager hoor je juist bij het intrappen van de koppeling.

Hans

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dach het nie hans, om bij een golf bij de koppeling te komen moet de bak er helaas echt vanaf.
En een golf die rammelt uit de koppeling met deze klacht heeft meestal last van een losliggend binnenwerk van de drukgroep. als je je hier niet aan stoort gaat ie nog ongeveer 100.000 km mee.

VW is toch wel even ietsje anders dan een Vectra hoor, die hebben een systeem waar de prise as terug getrokken kan worden en met speciaal gereeschap de koppeling gedemonteerd kan worden. Durf bijna te zeggen; het eerste echt goede wat opel ontwikkeld heeft.

succes

Driver21 (0), 19 jaar geleden

hey harry dok bedankt klopt idd de bak moet er zowiezo af omdat er een ander op moet want die bak is niks meer waard...kan ik gelijk ff die koppeling kijken en die druklager....eerst maar ff een andere bak regelen ;)

en hans dat is is no met een deksel bij een golf :) anders wist ik het wel ...
en bij mijn vectra moet de bak er ook af maar dat hoeft gelukkig nie ... die bak met die deksel en die trugtrekpise-as zit alleen in de meeste corsa kadett en astra f zover ik weet als die kleine motoren ..
Laterz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.