Volkswagen Golf IV: Gerammel links voor

Bouwjaar: 1999

Mijn auto heeft last van een rammelachtig (of klopachtig) kan het niet goed omschrijven. Klak klak klak zoiets dus geen echt gerammel eerder een soort geklop. Een maat van mij zegt dat het de schokdemper linksvoor is. Dit zou kunnen kloppen want ik ben ongeveer een jaar geleden tegen een 40 km/u op een scherpe bonduur gereden van een 10 cm hoog. Er stond toen een bult op de band (die heb ik dan direct laten vervangen) en er was een blutsje in de velg (gelukkig mijn stalen wintervelgen)

De auto is volledig standaard. Heeft momenteel 114600 km. Ik weet niet of de schokdempers al vervangen geweest zijn en wanneer. Iemand een idee wanneer dit gedaan wordt normaal? Op de keuring (hier in belgie) hebben ze geen opmerking ofzo gemaakt over mijn schokdempers (dit was in juni, het voorval met de bonduur was in december of januari vorig jaar)

Iemand een idee wat het precies is en wat er precies gedaan moet worden?

Dank bij voorbaat

Street54

Geplaatst door Street54 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

maurice7553 (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo
bij golf 4 is dit probleem bekent.
het probleem zit hem in je stabilisator deze zit vast geklemt in rubbers deze rubbers zitten vast geklemt met stalen ringen deze ringen vervormen en daardoor gaat deze ring bewegen dit geeft een klopachtig geluid.
vervang je stabilisatorstokjes + rubbers + stalen ringen en dan moet het probleem opgelost zijn
suc6 er mee maurice

Street54 (0), 19 jaar geleden

ok, bedankt voor de snelle reactie. Kan dit eigenlijk kwaad want heb momenteel niet zoveel tijd en in april zou de auto toch binnen moeten voor de airco gas te vervangen en groot onderhoud

en iemand een idee hoeveel dit kost ?

Bedankt op voorhand :)

fabio (0), 19 jaar geleden

hallo

is dit als je draait
heb ook zo een kloppend
geluid als ik naar rechts draai
en als ik naar links draai heb ik bijna geen geluid
als dat zo is bij u dan is
de wiel lager stuk

groeten fa

maurice7553 (0) PRO, 19 jaar geleden

hey als dit inderdaat het geval is kan het geen kwaat om zeker te weten dat dit het probleem is ga op een oneff weg rijden dan moet je het goed horen en met een bande lepen kun je ook kijken of er beweging zit op de stale ring
of kijken bij het rubber wat om de stabilisator stang zit hier zit dan een roest kleur op
dit is niet zn hele dure rep als je het zelf doet.
is ongeveer 20 min werk mzzl maurice

Street54 (0), 19 jaar geleden

@ Fabio: is vooral op oneven wegen, niet als ik stuur dus.

@ maurice: nogmaals bedankt voor de help. Ik weet wat me te doen staat :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.