Volkswagen PASSAT 1.8 20v: Gerammel onder bij bestuurderskant.

Bouwjaar: 1997

Onder mijn passat hoor je een rammelend geluid bij het gas geven/optrekken. Volgens Kwik Fit zou mijn katalysator kapot zijn wat mij ¤650 zou kosten, en volgens Euromaster zou de spruitstuk kapot zijn. Bij de dealer bleek dat alles in orde was, dus Kwik Fit wou me oplichten voor ¤650 maar dat is een andere verhaal. In tussen blijf ik het gerammel horen het kan mischien geen kwaad. Maar het is toch irritant, WEET IEMAND HOE IK DIT VERHELP. Las ergens op een site dat er een andere uitlaat afdicht ring in moest, een grotere of dikkere (ik weet het niet meer) alle raad is van harte welkom!!!

ismail

Geplaatst door ismail (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Motor staat langs bij deze auto, de uitlaat zit aan de bijrijderskant onder de auto, dus ik denk niet dat je probleem daar zit. Heeft de dealer je geen advies gegeven wat er nou wel stuk was??



succes

ismail (0), 19 jaar geleden

Het lijkt meer op valse lucht,het valt op dat het bij warme motor weg gaat.Of minder erg wordt.Help me

jaap061 (0), 19 jaar geleden

Als het een rammelend ratelend geluid is is het goede kans dat de katalysator los ligt. Wordt het geluid naarmate de moter warmer wordt minder?

ismail (0), 19 jaar geleden

inderdaad, bij warme motor hoor je het haast niet.Maar met koude motor voel ik me net in zo een oude bak rijden die van alle kanten een uitlaat geluid maakt.Als je me verder kan helpen zou ik dat zeer op prijs stellen

jaap061 (0), 19 jaar geleden

Dan is voor 90 procent je katalysator heb/had ik ook. Dealer zij dat de uitlaat gasdicht was, verder had hij geen oplossing.

Je kan nog proberen om een paar keer op de pot de met een hamer
slaan zodat deze weer vast. Let op dat de pot niet te oud is anders sla je er doorheen.

KWIKFIT had dus wel een beetje gelijk

Martijn7407 (0), 19 jaar geleden

Das aardig. Ik heb precies hetzelfde probleem met mijn passat. Als ie koud is rammelt ie (ca. 1200 toeren), als ie warm is, is het weg. Binnenkort maar even naar de katalysator kijken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.