Volkswagen passat variant: koelwater-temperatuur

Bouwjaar: 1999

Sinds enkele dagen valt tijdens het rijden de watertemperatuur 'schijnbaar'in enkele tellen terug van de normale 90 graden naar 80 graden, soms 70 graden en zelfs lager.
Men vertelde mij dat dit kan zijn doordat extra (koelere)koelvloeistof naar de radiator wordt gepompt. In het bedieningsboekje staat tevens dat tot 70 graden er niets aan de hand is.
Maar het gebeurt dat de naald terugvalt tot tegen de zone 'koude motor' (zonder dat hij volledig wegvalt!). Dit is toch niet normaal. Ik heb hier overigens nooit last van gehad en nu plots wel. Is mijn thermostaat stuk? Wat kan de oorzaak zijn?

paul8576

Geplaatst door paul8576 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan de temperatuurzender zijn of een probleem met de printplaat achter in de klok.

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

Paul ik zou de temp sensor laten nakijken die willen nog wel eens een probleem leveren.

paul8576 (0), 19 jaar geleden

Na verder opzoekingswerk heb ik gelezen dat die temperatuur sensoren bij volkswagen vaker falen. Ga er alleszins zeker naar laten kijken. Bedankt voor uw reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.