Volkswagen golf II cl: gewoon vervelend

Bouwjaar: 1991, Motorcode: 1.8

toen ik laatst moest gaan tanken stotterde de auto heel erg. ik dacht dat het er aan lag dat ik bijna geen benzine meer had en ik was blij dat ik het tankstation gehaald had. na het tanken heeft ie nog eventjes gestotterd. dus zet ik 'm even aan de kant voor de zekerheid en probeer het na een paar minuten opnieuw. niets aan de hand. ik dacht die bak heeft vast dorst gehad.
echter...
gisteren ging ik iemand ophalen en na een kilometer of 8 in totaal gereden te hebben, begon de auto weer enorm te stotteren en in te houden totdat ik helemaal stil stond. na 1 tot 2 minuten stil te hebben gestaan startte de auto weer gewoon (tussen dit moment en het afslaan dus niet!) en heb ik de resterende 1,5 kilometer zonder problemen gereden. toen ik later op de dag terug kwam stond ik weer stil na ongeveer dezelfde afstand. weer even stil gestaan en toch thuis gekomen.

ik heb net eventjes de kap open gedaan en op het eerste gezicht is er (natuurlijk) niets mis. slangen vanaf de radiator zijn nog intact, bougie kabels zijn net vervangen, etc.
het viel me wel op, dat er rondom de unit in de goot (computer?) een hoop natte drab (van de bomen) ligt. misschien heeft de vochtigheid de stekker aangetast? ik heb het in ieder geval zo goed mogelijk schoon proberen te maken. ik kan me in dat geval alleen niet voorstellen dat het probleem zich pas na een bepaalde afstand rijden voordoet. zou het ook iets anders kunnen zijn? verdeler? aardekabel? brandstof filter? lambdasonde?
iemand ervaring met dit probleem?
suggesties zijn welkom !!!

Randy

Geplaatst door Randy (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ada (0), 17 jaar geleden

Hallo,
hebben ze ook de brandstoffilter vervangen, want volgens mij is het de brandstoffilter als deze verstopt zit vloeit de brandstof erg moeilijk en dit geldt ook voor je brandstofleidingen. Makkelijkste en de goedkoopste manneer om er achter te komen is even een injectorreiniger te halen voor benzine motoren en gooi dit dan in je brandstoftank dit zal de eventuele ontstoppingen in je leiding verschonen, maar het help niet voor de filter vooral als deze nooit is vervangen, succes...
Ada...

Randy (0), 17 jaar geleden

ja ik krijg inderdaad steeds meer het idee dat het probleem ergens in de brandstofleidingen of het filter zit. ik kan me voorstellen dat na een tijdje rijden het filter verstopt kan raken en als ik dan de wagen eventjes stil zet dan daalt alles natuurlijk weer even. binnenkort es laten doorspuiten dan. bedankt voor de reactie.

Butsman (0), 17 jaar geleden

Nee je moet het branstof filter vervangen, doorspuiten werkt niet. (20 euro als je het zelf doet)
Als je je tank (bijna) leegrijdt dan zuig je de drap die altijd onderin een tank zweefd het filter in.
Hij zit achter onder de auto.

Randy (0), 17 jaar geleden

jup dat was 't. brandstoffilter vervangen. klaar. omdat ik de laatste keer echt op de allerlaatste benzine reed voordat de probelemen begonnen, zijn er waarschijnlijk deeltjes meegekomen uit 't onderste van de tank. dit hoopte zich na 'n tijdje rijden op in het filter. probleem opgelost :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.