Volkswagen Golf: Gierend geluid optrekken in 1 + resoneren in pedaal en pook

Bouwjaar: 2000

Ik heb hier een Golf IV TDI 66kw uit april 2000. Bij het optrekken vanuit stilstand in de eerste versnelling is een gierend geluid (lage fluittoon) te horen (ook buiten de wagen) op het moment dat de koppeling aangrijpt. Tijdens dit geluid is de resonantie/vibratie voelbaar in het koppelingspedaal en versnellingspook. Tevens voelt het of de koppeling iets doorslipt. Kortom een snaar is uitgesloten. Koppelingsplaten en druklager, die geen noemenswaardige slijtage vertoonden toch maar vervangen. Dit heeft echter niet geholpen. Het geluid was na een dag probleemloos rijden weer terug. Vliegwiel? Maar dit lijkt mij geen gierend geluid op te leveren. Wie biedt uitkomst?

hek4269

Geplaatst door hek4269 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als het een tweemassavliegwiel is, kan ik me dat goed voorstellen.

hek4269 (0), 18 jaar geleden

Tweemassavliegwiel schijnt in orde te zijn volgens de dealer maar deze begrijpt er ook niets van. Sinds de vervanging van de koppelinggroep is het geluid iets minder geworden dus het lijkt me dat er wel in de goede richting gezocht wordt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.