Volkswagen golf 1.9 td: gloeilampje knippert

Bouwjaar: 1995

hallo, het gloeilampje van golf 1.9 td met aaz motor knippert en de auto gloeit ook niet, voordat ik ga zoeken heeft iemand dit vaker bij de hand gehad ?

bij voorbaat dank
marco

rykmarco

Geplaatst door rykmarco (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Knipperend gloeilampje duid op een storing in het motormanagement. Deze eerst uitlezen en dan pas conclusies trekken is de beste methode.

succes

Audifreak763 (0) PRO, 19 jaar geleden

Volgens mij heeft deze motor nog niet echt een motormanagement.
Wellicht alle vier de gloeibougies, of de gloeizekering defect.

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je hebt gelijk Jan, ik heb hem als TDI aangezien. TD heeft nog een conventioneel systeem. Dan goede kans dat de tempsonde van het gloeisysteem of het relais stuk is. Maar, eerst zekering controleren (draad vanaf de rail van de gloeibougies volgen dan kom je hem vanzelf tegen) en dan de gloeibougies op ohmse weerstand. Geen weerstand is patient overleden. Eentje stuk is alle vier vervangen.

succes

carmania2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

de kans is groot dat je relais van de gloeisysteem van je relais stuk is. Je kan het gloeisysteem laten uitlezen en dan kan je verder zien. Opgepast is een zeer dure relais dus eerst controleren voor te vervangen.

rykmarco (0), 19 jaar geleden

probleem opgelost, 80 A maxi-zekering boven het zekeringskastje in cabine soldering losgetrild

marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.