Volkswagen Golf: Golf 1 cabrio aanschaffen waar op te letten

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: ??

Hallo iedereen,

ik ga een golf 1 cabriolet aanschaffen, hij is van bj 1990.

wie weet waar en hoe ik aan een werkplaatshandboek kan komen, liefst een download ofzo.


en waar moet ik allemaal op letten??


graag hoor ik v an jullie


gr henk

Henk4384

Geplaatst door Henk4384 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

flip003 (0), 16 jaar geleden

Vooral het cabriodak zelf. De staat en vooral de werking. Als daar nog maar het minste aan mis is, is dit meestal het begin van veel ellende.
Zowiezo zou ik nooit een cabrio van die leeftijd kopen. Die daken kunnen de tand des tijds niet goed verdragen, ze verduren precies.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=flip003]Vooral het cabriodak zelf. De staat en vooral de werking. Als daar nog maar het minste aan mis is, is dit meestal het begin van veel ellende.
Zowiezo zou ik nooit een cabrio van die leeftijd kopen. Die daken kunnen de tand des tijds niet goed verdragen, ze verduren precies.[/quote]
als het alleen om het dakje ging.... het overige zoals plaatdelen vind ik veel belangrijker, cabriokap kost de kop niet die kosten zijn wel te overzien.

Gr. paul,

jan4919 (0), 16 jaar geleden

[quote=paulkelder][quote=flip003]Vooral het cabriodak zelf. De staat en vooral de werking. Als daar nog maar het minste aan mis is, is dit meestal het begin van veel ellende.
Zowiezo zou ik nooit een cabrio van die leeftijd kopen. Die daken kunnen de tand des tijds niet goed verdragen, ze verduren precies.[/quote]
als het alleen om het dakje ging.... het overige zoals plaatdelen vind ik veel belangrijker, cabriokap kost de kop niet die kosten zijn wel te overzien.

Gr. paul,[/quote]
Daar heb je voor 100 % gelijk in Paul.
Geef mij maar een "harde" carrosserie, en een slecht dakje !

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Chassisbalken ter hoogte van de achterasbevestiging zijn bekende zwakke punten.
Portiernaden langs onderzijde deuren.

Gr.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Een opmerking; vaak voorkomend bij een rot dak is een rotte carrosserie; doordat het een zembadje is onder de vloerbedekking.
Daar zit van die fijne isolatiestoftroep onder; dat spul wordt 1x nat en nooit meer droog. De ideale kweekbodem voor het roestspook.

Wees zo vrij de achterbank er even uit te halen; en de vloerbedekking even te lichten bij de portieren. (kunstofstrip er aftrekken, zit geklikt, dan kan de bekleding een stuk naar binnen getrokken worden.

Verder zijn indien gemonteerd de centrale deurvergrendeling en elektrieke ramen zorgekindjes.
Als ie stuurbekrachtiging heeft moet je ook het stuurhuis even goed checken; op lekkage. (rubber vouwbalgen komen vol te staan als er lekkage is)
Dit is een veelgezocht specifiek type1 cabrio onderdeel; betaal je gebruikt de hoofdprijs voor en is nieuw niet meer te krijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.