Volkswagen Golf IV: GOLF 1.6 16klepper piepend geluid bij multiriem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Ruim een jaar geleden had ik een piepend geluid in de auto. Naar een garage geweest en die gaf aan dat de multiriem inclusief de spanroller vervangen moest worden. Later bij een andere garage dit laten vervangen inclusief distirbutieriem en waterpomp.

Het piepende geluid is eigenlijk niet weg geweest maar ik heb op dit moment nog steeds niet helder waar het vandaan komt. De ene garage zegt toch de spanrol van de multiriem (zou raar zijn omdat die net vervangen is en het op de oude ook deed) en de ander zegt de lagers van de aircopomp terwijl een ander weer zegt dat dit niet kan omdat dit niet mee loopt als die niet aan staat.....

Wie heeft er een idee. Zodra ik de auto start hoor je het al, als ik een beetje gas geef wordt het erger. Zodra ik airco aanzet gaat het wel iets harder maar dat komt misschien ook omdat de motor iets harder moet werken.

Hoor graag.
Groet,
Frank

farmerh6

Geplaatst door farmerh6 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

jeroen5305 (0), 12 jaar geleden

Als je een dynamo hebt met vrijloop poelie dan is dit voor 99 van de 100 gevallen de oorzaak en hij gaat harder piepen met airco omdat de riem dan meer beweegt/klappert en dat moet nou net de vrijloop van de dynamo opvangen.
Misschien zitten de dynamo`s met vrijloop alleen op de diesels omdat deze nog meer trillen, dat weet ik niet zeker. In ieder geval het controleren waard.

farmerh6 (0), 12 jaar geleden

Zelf heb ik hier niet voldoende verstand van om dit na te kijken, kan het overigens ook de vrijloop zijn als de auto ook het geluid maakt tijdens het rijden? Dat is namelijk het geval.

Kent er iemand een bedrijf / monteur die dit kan uitzoeken in de omgeving van Amersfoort? Denk dat kwestie van proberen is maar zie dit zelf niet zitten. Bij de garages kom ik er tot nu toe nog niet uit. Hoor graag.

jeroen5305 (0), 12 jaar geleden

Of het een dynamo is met vrijloop is makkelijk te controleren, op de voorkant van de poelie zit een plastic afdekkapje dat kun je er met een klein schroevendraaiertje zo afwippen en dan zitten er in de buitenrand van het montagegat allemaal groeven voor speciaal blokkeer gereedschap. Is de binnenkant glad dan heb je geen vrijlooppoelie.
even gegoogeld en het volgende gevonden. http://www.autoelectraamersfoort.nl/cont...

Mercury (0) PRO, 12 jaar geleden

Dit kan iedere garage bij je om de hoek zo controleren, dan wel vaststellen. een vrijlooppoelie draai je als particulier er echt niet af. vaak is het plastic dopje een gat in gesmolten, dat geeft al een indicatie dat ie niet meer goed is.

gr
Peco Power

farmerh6 (0), 12 jaar geleden

Goed, vanmiddag langs geweest bij autoelektraamersfoort en die hebben even naar de wagen gekeken. Conclusie van hen was dat het niet de dynamo zou zijn, daarnaast heb ik geen vrijloop.

Toen ik begin dit jaar de distributieriem liet vervangen met multiriem en spanrol gaf die monteur aan dat het toen het gepiep niet weg was dat het vermoedelijk de lagers van de aircopomp waren(dit was bij een garagebedrijf aan de andere kant van het land). Het garagebedrijf dat recent mijn versnellingsbak heeft vervangen en de grote beurt heeft gegeven geeft aan dat het niet de aircopomp kon zijn omdat die het ook doet als airco niet aanstaat, hij dacht aan de multiriem.

In eerste instantie geloof ik als leek in dat aircopomp verhaal, zeker omdat die man het aanwees met looplamp en met bus wd40 op de bewuste plaats het gepiep weg was. Door andere garage die zei dat dit echt onzin was en niet kan twijfel ik. Kunnen jullie helderheid geven?

farmerh6 (0), 12 jaar geleden

Oh ja, dit punt is nu weer aktueel omdat ik vanmiddag bij andere garage langs ben gereden voor second opinion en hij dacht gezien feit dat aantal dingen al vervangen waren aan onderdeel van stuurpomp of airco. Hij gaf aan dat het wel airco kan zijn ook al staat die uit.

Mercury (0) PRO, 12 jaar geleden

Ja, indien je airco het lager uitgelopen is, kan dat behoorlijk piepen

gr

Peco Power

farmerh6 (0), 12 jaar geleden

Ok, nu er drie zijn die zeggen dat het toch de aircopomp is dan moet ik daar vanuit gaan, zeker gezien de eerste analyse. De opmerking van de andere garage bracht mij aan het twijfelen.

Wat is het handigst om dit op te lossen? Lagers vervangen of een revisiepomp, weten jullie een goed bedrijf in de buurt van Amersfoort die dit kan?

Peco en Jeroen vast weer bedankt!

Mercury (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik zou eens googelen op aircoservice amersfoort

gr

Peco

farmerh6 (0), 12 jaar geleden

De looprol is vervangen maar probleem bleef. Een monteur heeft toen de spanroller er gehaald lekker in het vet gezet en omgedraaid. De looprolletjes op de spanrol zouden nu andersom moeten lopen. HEt geluid is nu twee weken weg.

Deze kan dicht voorlopig.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.