Volkswagen Golf: Golf 1.8i Cabrio 1989 loopt te hard stationair

Bouwjaar: 1989

Hallo ik heb een golf 1.8 cabrio uit 1989 als ik de auto start loopt hij meteen goed stationair +- 900 toeren mar als ik een stukje heb gereden gaat hij bijna 2000 toeren draaien zet ik de moter dan stop en wacht ik 5 min dan loopt hij goed stationair ik weet niet wat ik heir aan moet doen kan iemand me helpen ???????????????????????????????????

Marcel6967

Geplaatst door Marcel6967 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nieuwenhuyzen-tanis (0), 18 jaar geleden

Komt bekend voor. Waarschijnlijk is de lambdasonde stuk. ik heb hetzelfde probleem gehad met een 1.6l motor met een electronische carburateur.

Jan Nieuwenhuyzen

Marcel6967 (0), 18 jaar geleden

als het de lamdasonde is zou het co da ook niet te hoog moeten zijn auto is net voor de keuring geweest maar het co was toen goed terwijl hij toen het zelfde problee had

groeten marcel

Nieuwenhuyzen-tanis (0), 18 jaar geleden

Dit is goed mogelijk. Bij mij kwam het probleem er pas in boven een bepaald toerental. CO meten voor de APK keuring doen ze met een auto van 1989 bij stationair toerental en dan doet hij het nog goed. Het probleem is goed te constateren met een voltmeter. Als je een digitale voltmeter aansluit op de lambdasonde (lambdasonde wel aangesloten laten) en je start de motor, dan zie je de spanning hem en weer gaan tussen de 0.1 en 0.9 Volt. Als je dan gas geeft gaat dit steeds sneller. Bij mij was het probleem dat hij boven een bepaald toerental (ongeveer 2000 omw.) niet meer heem en weer ging. Dit is een duidelijk bewijs dat er iets loos is.

Succes

Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.