Volkswagen Golf III: Golf 1.9TDI 66KW 1996 vermogen laag,t en valt stil of loopt op 3

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI

Deze auto van een neefje rijd prima totdat je flnk gas(diesel) geeft en boven de 3000 toeren komt, bovendien kruipt hij naar de 120 en harden dan 140 wil die echt niet.

Soms valt hij dan onderweg stil en is hij pas na flink doorstarten weer aan de praat te krijgen (gepaard gaan met dikke witte rookwolken).

Als hij niet stilvalt lijkt het alsof hij dan ongeveer een minuutje op 3 poten ipv 4 loopt. Bovendien komt er dan ook dikke witte rook uit de uilaat die naar onverbranddediesel ruikt.
Na die minuut stationalr laat lopen veranderd het motorgeluid langzaam weer naar normaal, en stopt hij met schudden en roken. En rijd de auto weer normaal, totdat je het pedaal weer flink intrapt en boven de 3000 RPM komt.

Wat kan dit zijn?

Er brand trouwens geen storingslampje.

ofstone

Geplaatst door ofstone (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Is er onlangs nog wat vervangen aan de auto ?

Wat is de km-stand ?

Waarschijnlijk een probleem met de inspuiting o.i.d.

Gr Stefan

ofstone (0), 14 jaar geleden

Hij heeft hem nog niet zo lang, het enige wat vervangen is, is het dieselfilter, en dat witte plastic blokje dat op het dieselfilter zit (thermostaatje ofzo?) Dat was vervangen omdat er lucht in de diesel kwam. En we dachten dat dat het probleem was. Er is nu geen lucht meer te zien in de leidingen van het systeem.

vogens mij zit hij rond de 2 ton.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.