242 bezoekers online

Volkswagen Golf 2: Golf 2 1.8i (90pk) loopt slecht stationair en houdt in.

Bouwjaar: 1986

Hallo,

mijn Golf 2 (1.8i 90pk) uit 1986 loopt slecht stationair als hij koud is. De toerenteller begint dan te schommelen tussen de 500 en 1200 tpm.
Als je dan het gas intrapt met ontkoppelde motor, dan gaat hij nog minder toeren maken en slaat soms af (als je het niet goed doet). Na een paar keer het gas rustig intrappen pakt de motor wel op en kun je wegrijden. De eerste paar minuten gaan dan wel hokkerig en stoterig.
Ik heb de verdelerkap schoongemaakt, de bougies vervangen, het luchtfilter vervangen en het verhoogd stationair toerental afgesteld; helaas geen resultaat.

Voor de duidelijkheid, als de motor eenmaal warm is, dan rijdt hij (vrij) goed. Hij houdt alleen af en toe in als je op hele hoge toeren zit (4500 - 6000). Soms wil die en soms wil die niet, dan lijkt het net alsof die vanaf 4000 toeren niet meer verder wilt.

Hebben jullie een oplossing voor mijn probleem.
Trouwens de vraagbaak geeft de volgende opties, maar ik weet niet wat ze betekenen:

- Stelarm en doseerzuiger controleren
- Ruststand en vrije slag van stuwschijf controleren en afstellen
- Koudestartverstuiver en thermotijdschakelaar controleren
- Extra luchtsluif controleren

Misschien dat jullie er iets mee kunnen...

eldee2655

Geplaatst door eldee2655 , lid sinds 16 jaar geleden

3 Reacties

0

gi2, 16 jaar geleden

ik heb die zelfde probleem gehad met mijn golf 2, 1.8. Ik weet de naam van die ding niet, maar het is de kabel die van een cilinder naar de dingens die de electriciteit verdeeld naar de sparkplugs loopt. bij mijn auto was deze kabel aan een ijzeren ring fast, en die vonkte met als gevolg dat de sparkplugs niet genoeg electriciteit krijgen.....

0

Frank3197, 16 jaar geleden

Veel kans dat het je vacuumvervoreger is. Daar zit een membraam in dat soms scheurt. Ziet eruit als een klein rond goudkleurig potje. Succes.

0

Frank3197, 16 jaar geleden

Veel kans dat het je vacuumvervoreger is. Daar zit een membraam in dat soms scheurt. Ziet eruit als een klein rond goudkleurig potje. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.