Volkswagen Golf V: Golf 20V Turbo

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 20V Turbo

Ik heb in de wpl een Golf GTI 20V Turbo.
Auto had een probleem met stotteren.
Heb alle bobines vervangen (was er 1 stuk)
Auto rijdt op zich weer goed alleen komt nu opeens het storingslampje aan.
Modis zegt 17705 Turbo/gasklep verbinding drukverlies P1297
Ik zie alleen geen lekkage.
Iemand een idee wat dit kan zijn?
Verder heb ik het idee dat de motor regelmatig "van slag" is.
Hij begint dan weer in te houden en als je er een stuk mee hebt gereden (minuut of 10) gaat het weer een paar dagen goed.
Lijkt alsof hij dan weer opnieuw ingeleerd moet worden.

Guido3862

Geplaatst door Guido3862 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Gasklephuis reinigen en inleren zal zeker helpen.
Succes.

Guy Breusegem (0), 17 jaar geleden

Ik heb een Golf IV GTI 20 V Turbo. Ik ben eertse eigenaar en 75.000 km. Motorcode AUG. Ik heb dezelfde problemen, volgens mij ligt het ook aan het gasklephuis. Na 2.000€ onderdelen te hebben vervangen is de fout na 2.000 km terug opgedoken. Ik moet wel zeggen dat met deze auto meestal korte ritten worden gereden 5 km per dag. Ik denk dat dit een belangrijke oorzaak is.

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Korte ritten is heel slecht voor een motor,zeker deze motoren,die willen nog wel eens zo vervuild raken dat het aanzuig zeefje van de oliepomp verstopt raakt,I Don't Want To Scare You,maar let daar goed op,heb er al een paar gehad die helemaal dicht zaten,met alle gevolgen van dien.


Ricky,

touaregspecialist (0) PRO, 17 jaar geleden

er zit een soort omloopklep die wordt geopend dmv vaccuum als je decelereert, deze verv. en dan moet het opgelost zijn, heb dit zelf ook een keer aan de hand gehad.

succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.