Volkswagen Golf III 1994: Golf 3 geen ontsteking

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Mijn Golf 3 heeft al een tijdje problemen met de ontsteking. Vroeger startte hij op 3 cilinders en bij hogere toerentallen werkte de 4e ook mee. Eenmaal warm gelopen bleef hij op 4 cilinders werken zelfs bij stationair draaien.

Nu wil hij plots volledig niet meer starten. De motor draait bij het starten, krijgt benzine, maar geen vonk. Ook door een bougie te plaatsen in de kabel die rechtstreeks van de bobine komt krijg ik geen vonk. Op de contacten van de bobine zelf meet ik de juiste Ohm waarden. Op de 2 buitenste contacten van de kabel die naar de bobine loopt (zie foto) meet ik 12V als het contact aan ligt, maar op de middelste meet ik niets. Hoe kan ik dat middelste contact uitmeten zonder speciale meetapparatuur? Wat zou er aan de hand kunnen zijn als het middelste contact niet de juiste signalen geeft?

Alvast bedankt!

samcappelle

Geplaatst door samcappelle (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

Bobine vervangen gaan bij bosjes stuk

samcappelle (0), 9 jaar geleden

De bobine is vervangen door een nieuwe, maar nog steeds geen vonk. Er moet dus toch iets fout zijn met het signaal op het middelste contact aangezien ik op de buitenste contacten wel degelijk 12V meet. Van waar komt dat signaal?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.