Volkswagen Golf: golf 3 gt start pas na 4 a 5 minuten!!!!

Bouwjaar: 1994

Het probleem is, dat als ik de auto wil starten en de sleutel op contact draai de controllelichten op het dashbord niet branden. Wel hoor ik hier en daar wat relais klikken, wat ik aanneem wel normaal is. Als ik de sleutel doordraai om te starten draait de startmoter normaal rond, maar de moter wil niet starten. De moter start wel, als ik de sleutel op contact draai en 4 a 5 minuten wacht met starten. Dan opeens lichten de controllelampjes op in het dashbord evenals het abs lampje(tijdelijk)en start hij zoals normaal... Men heeft mij verteld om een bougie uit het moterblok te draaien en te kijken of deze vonkt op het moment dat het probleem zich voordoet, dit is niet het geval. Ook heb ik de massa gecontroleerd op de accu, tussen moterblok en chassis en heb ik het contactblokje vervangen. Ook dit heeft niet geholpen. Men heeft mij ook vertel dat het een relais kan zijn op de zekeringskast(109). kan geen relails 109 vinden... Wie weet hier nog raad mee, alvast bedankt!!! Groeten Roy.

wolters.roy

Geplaatst door wolters.roy (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 18 jaar geleden

verbindigen goed controleren accuklemmen etc etc
succes jan

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

Elektrisch deel van het contactslot misschien kapot?
gr.
Paul

Frank3197 (0), 18 jaar geleden

Is relais 109 niet alleen voor tdi en sdi motoren?

wolters.roy (0), 18 jaar geleden

Eindelijk is het probleem opgelost.Ik heb na het vervangen van het electrisch deel van het contactslot, controleren van de accuklemmen, controleren van de massa tussen moterblok en chassis, het vervangen van de zekeringskast, de spanning gemeten tussen contactslotdeel en zekeringskast.Hierdoor kwam ik erachter,dat er spanning was tot aan de antidiefstalunit(na geinformeerd te hebben bij wealer).Wealer kon mij wel het onderdeel leveren, maar kon mij geen informatie verstrekken over deze unit(alarm of startblokkering).Mij werd verteld, dat deze antidiefstal functie alleen in duitsland was vrijgegeven en de unit zelf 170 euro kostte. Ik heb toen de unit eruit gehaald en open gemaakt.Hier trof ik een printplaat aan met diverse relais.Na de stekkers ingeplugd te hebben op de printplaat en de auto op contact te hebben gezet, hoorde ik 2 relais van de 3 klikken en heb toen 5 minuten gewacht.Opeens na 5 minuten te hebben gewacht hoorde ik relais nummer 3 ook klikken.Ik heb de printplaat nagekeken en bij toeval geconstateerd dat bij relais nummer 3 de soldering op de printplaat niet goed was. Na deze opnieuw te hebben gesoldeerd en de unit weer voor controlle te hebben aagesloten kwam ik tot de verbazing tot het probleem opgelost was. Wil jullie allemaal bedanken voor jullie hulp. Vind deze site geweldig!!! Als zich weer een probleem voordoet, weet ik waar ik moet zijn. groeten Roy.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.