Volkswagen Golf: Vreemde geluiden bij gas geven in bocht naar rechts

Bouwjaar: 1993

Ik heb een vreemd probleem met mijn golf GTI uit 1993. Als ik de rechterbocht instuur, hoor ik een vreemd ratelend laag geluid. Dit geluid is het sterkst als ik ook nog gas geef in de bocht. Bij insturen met de koppeling ingedrukt hoor ik bijna niets. Bij de garage zijn de linkervoorwiellager en homokineet al vervangen. Ook kan ik niets vinden wat eventueel tegen het wiel aan zou lopen. De auto heeft verder een grote beurt gehad dus alle remmen zijn ook nagekeken. Toch is geluid nog niet verdwenen en het wordt steeds erger. Bij het opliften voel ik geen speling links. Rechts is wel wat speling in het lager, maar vreemde geluiden hoor ik er niet (ik hoor het ratelen ook alleen als ik naar rechts stuur, dus je zou verwachtend dat het links zou zitten). Ook kan ik niet echt speling of rare geluiden op de achterwielen vinden. Linksvoor zit geen speling in de aandrijfassen, rechts een heel klein beetje. Weet iemand wat hier het probleem is???

dupl-u-11728-5dd14994d58bd+nlsj5

Geplaatst door dupl-u-11728-5dd14994d58bd+nlsj5 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Rechter binnenste homokineet losnemen en controleren, vet hiervan droogt uit doordat deze vlak langs de uitlaat loopt. Gaat vaak kapot door deze reden.

Fredo (0), 18 jaar geleden

Bijna 100% zeker de homokineet.
http://www.urw.nl/dutch/cvjoint.html, voila, dan kan je hem desnoods ineens zelf vervangen
succes

dupl-u-11728-5dd14994d58bd+nlsj5 (0), 18 jaar geleden

Het geluid kwam van de remklauwen die een tegen de velg aanliepen. De steek van de velgen was eigenlijk te groot voor deze auto. Ik heb een beetje van de remklauwen afgevijld en nu is het opgelost. Bedankt voor jullie reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.