Volkswagen Golf: niet aanslaan

Bouwjaar: 1996

ik heb een vw golf gti 2.0 85 kw (TYPE 3) import auto
nu slaat de auto soms niet aan, draait wel rond. wanneer de auto niet aanslaat meet ik bij de brandstofpomp helemaal geen spanning. het relais heb ik al vervangen. waar het relais hoort te zitten in de zekeringenkast heb ik de volgende nummers 30 constant spanning, 87 schakelt hem door naar de brandstofpomp. als ik 30 en 87 doorverbind slaat de pomp aan.
op nummer 86 heb ik een plus na het aanzetten van contakt. op nummer 85 meet ik niks, komt dit signaal uit de computer?
de auto start meestal naar elkaar, wanneer een tussenpauze van 5 min is start hij niet meer. Weet iemand soms raad met dit voorval en heeft iemand soms een elektrisch schema van de aansluitingen enz. MVG Rudy

michael7693

Geplaatst door michael7693 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

Zou wel eens van de computer kunnen komen.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallgever van ontsteking of bdp sensor kan ook, geen signaal resulteert in dat de computer niet ziet dat de motor rond gaat, en dan laat hij de brandstofpomp en injectors ook niet aansturen.....

Overigens is deze auto als ie na augustus 1996 gebouwd is, uit te lezen met een OBD2 apparaat, er zit een diagnosesteker aan de linker kant van de zekeringkast. Doe dit eerst eens

michael7693 (0), 18 jaar geleden

hall-sensor en bdp sensor al vervangen, heb trouwens ook geen vonk . geen brandstof en geen vonk?? wanneer ik de stekker 30 en 87 doorverbind met een draad komt er spanning op de pomp te staan, auto slaat nog niet aan . wanner het relais er weer in gaat komt er geen spanning op de pomp te staan. komt de massa uit de computer?? waar zit eigenlijk de computer, kan hem niet vinden.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Geen vonk is geen brandstof..... (slim he die computer, dat regelt hij helemaal zelf.) Probleem zit hem in de ontsteking of zijn bedrading. Zou ook nog de onstekingsmodule kunnen zijn. deze zit bovenop de computer op een koelplaatje gemonteerd.

De computer zit onder de kunststof afdekking in de waterbak, voor het voorraam dus. Aan de linker kant van de auto.

michael7693 (0), 18 jaar geleden

maandag een nieuw relais erin zetten nr 30 dan verder kijken

michael7693 (0), 18 jaar geleden

relais nr 30 was stuk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.