Volkswagen GTI 2.0 16v ABF: Kleprubbers of zuigerveer?

Bouwjaar: 1995

Vraagje:

3 van de 4 bougies zijn altijd iets zwart 'aangekoekt' en niet mooi bruin van kleur. Ook altijd iets 'zwart' vochtig. De vorige eigenaar heeft een keer de distributieriem niet optijd vervangen, deze is geknapt (bij 110.000, stand nu 180.000 km). Ik heb helaas niet deze reparatiebon. Maar ik weet niet of ook alle kleppen vervangen zijn? of alleen de kromme en weet dus ook niet of er ook allemaal nieuwe kleprubbers inzitten?

Mijn vraag is dus, wat zou het probleem veroorzaken, zou er olie door de kleprubbers geperst worden? Of zouden de schraapveren de olie niet goed terug meenemen? Dit laatste lijkt mij toch niet, want dan zijn er 3 schraapveren niet goed?

Kunnen deze zwarte stukjes problemen veroorzaken als ze los laten in de cilinderkamer? Kunnen ze bv de uitlaatklep aantasten en op lagere termijn een gatje aan de rand van de uitlaatklep veroorzaken? Ik heb namelijk zoiets gehoord?

Als dat het geval is, zal ik er namelijk zsm iets aan laten doen... de vraag is wat er vervangen moet worden.

snowman11002

Geplaatst door snowman11002 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

HOeveel olie gebruikt ie??? Pas zorgen gaan maken als het 1 liter op 2000 km is, eerder niets aan doen en lekker doorrijden. (wel olie vullen natuurlijk)

En, die zwarte stukjes kunnen geen kwaad, hij werkt ze wel naar buiten via de uitlaat.

snowman11002 (0), 18 jaar geleden

Harry, ik weet niet precies hoeveel hij verbruikt, maar denk wel dat het ongeveer in de buurt zit bij wat jij noemt...

En dat verhaal dat die zwarte stukjes gaten kunnen veroorzaken in de uitlaatklep is niet waar?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.