Volkswagen Golf: bobine Golf III GTI 2,0 ABF motor 1995

Bouwjaar: 1995

Vraagje>> De bobine van bovenstaande auto is die ook als universeel onderdeel te verkrijgen buiten de dealer om bv bij de Brezan of is het enkel een VAG onderdeel en ben je daarop aangewezen en hoeveel kost zo'n ding, wie weet dat dan hoor ik dat graag, wand wellicht is die van mijn nu defect.

Het volgende gebeurde. Ik had het motorblok een beetje schoon gespoten (wel een plastic zak over verdelerkap en bobine gehad). Daarna starte de auto prima weer. Maar naar een tijdje rijden begon die in te houden, en als je gas gaf ook. Ik zette hem aan de kant, en kreeg hem vervolgens niet meer aan de praat. Na een tijd weer geprobeerd, toen sloeg die aan, maar heel onregelmatig, en begon te schokken en stoten, en sloeg weer af. Andere bougies geprobeerd, is niet oplossing. Motor was al goed warm, dus alle vocht was al lang verdampt (30 km geregen al)

Ik ga er vanuit dat de bobine kapot is. De kabel op de verdelerkap geeft nog wel een vonk als je deze op spruitstuk legt, maar een wat zwakke rood kleurige vonk, en niet echt krachtig na mij idee.

snowman11002

Geplaatst door snowman11002 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij bosch service halen is goedkoper en exact het zelfde onderdeel....... (alleen dat VW en 4 ringen logo mist)

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

eerst maar controleren of er geen vocht in de bougiekabel doppen zit en tevens de steker van verdeler en moduul nazien op vocht

snowman11002 (0), 18 jaar geleden

John, dat is allemaal al gebeurt, alles was droog, verdelerkap ook eraf gehad, ook droog.

snowman11002 (0), 18 jaar geleden

Het was idd :)de bobine die defect was en deze kun je gewoon universeel krijgen en kost 69,- euro incl tegen 148,- euro excl bij de dealer en of die nu beter of slechter is geen idee ,de motor loopt wel weer net zoals voorheen en da's het aller belangrijkste,,bedankt voor het meedenken en tot een volgend probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.