Volkswagen Golf: Golf 3 motor slaat niet aan bij nat weer

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 66kw

Hallo,

Ik heb al eerder mijn probleem gepost m.b.t. het niet aanslaan van mijn motor bij nat weer. Helaas trad dit probleem vandaag weer op..

Probleem:

- Bij nat weer slaat mijn motor soms niet aan. Na een aantal startpogingen slaat de motor vervolgens aan.
- Vorige week haperde mijn motor bij nat weer terwijl ik op de snelweg reed. De motor sloeg (gelukkig) niet af, het regende behoorlijk.

Heeft iemand een idee waardoor dit probleem veroorzaakt zou kunnen worden? Kennelijk komt er op de een of andere manier ergens vocht in mijn motor.

De VW-Garage heeft niets bijzonders kunnen ontdekken. De computer is uitgelezen maar gaf geen storingen, uit voorzorg is de verdelerkap en de rotor vervangen. Ik heb zelf de bougiekabels en de bobinekabel vervangen.

Is het raadzaam om de bougies te vervangen?

Alvast bedankt!


Matthijs

m.slingerland

Geplaatst door m.slingerland (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

kijk de bobine is na.
laat de motor draaien en spuit de bobine met een planten spuit nat en kijk of er verandering op treed of dat je vonkjes ziet soms moet je effe vol houden met spuiten.
er willen wel eens haar scheurtjes in de bobine komen.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.