Volkswagen Golf III: golf 3 start niet meer maar heeft wel vonk

Bouwjaar: 1984, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

hallo

Ik ben met een golf 3 van een vriend bezig die niet meer loopt. Hij viel in een keer uit voor het stoplicht en nu is hij niet meer lopend te krijgen. Hij geeft op allen vier de zuigers een vonk, maar de bougies zijn wel wit weg geslagen dus volgens mij krijgt hij geen benzine meer. Tevens zit heel de luchtfilter vol met olie. Ik zou niet meer weten waar ik moet gaan zoeken of wat eventueel het probleem kan zijn. Hij gooit de motor trouwens nog wel goed rond.

p.s. hij gaf af en toe wel is de melding van de olie dat hij gaat piepen en dat het lampje van de olie gaat knipperen.

alvast bedankt.

martijn19922

Geplaatst door martijn19922 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

dan krijgt hij geen brandstof vermoed ik draait de pomp wel in de tank (deze moet een paar sec draaien met contact aan) kijk daar maar eens naar

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Dat laatste voorspelt al niet veel goeds. Test eerst de compressie. Van gebrek aan oliedruk stopt de motor niet maar de nokkenas kan wel vast lopen . Timing kan verlopen zijn daarom eerst meten .
Succes.

martijn19922 (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor de tips heb net een compresie meter gehaalt en ga vanavond weer even een poging wagen.
Open dat het vanavond gaat lukken.

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

controleer dan ook of hij benzine krijgt, want je hebt 2 verschillende storingen niet aanslaan en knipperend lampje

martijn19922 (0), 11 jaar geleden

Klopt ja zal het vanavond allen bij even bekijken ja.

martijn19922 (0), 11 jaar geleden

Probleem is opgelost heb vanavond een compressie meting gedaan deze uitslagen zagen er goed uit.
Maar de oorzaak was dus de benzinepomp hij zoemde nog wel als ik het contact aan deed maar met de slang er af zag je dat hij helemaal geen benzine meer op pomptje. Dus heb nou de slang die naar de injectie toe gaat even los gegooit en een gat gemaakt in dop van een fles daar de slang in gedaan en dan benzine in de fles. En door dan op de fles de drukken zo de benzine in de injectie te duwen bij wijzen van spreken en toen we dit deden sloeg de motor wel aan en liep hij netjes.

Dus zo ver bedankt voor de tips en ga zaterdag even een nieuwe benzinepomp er in zetten.

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Controleer of het slangetje vanaf de pomp niet is gescheurd in de tank,heb dit meerdere malen gezien . Als je de pomp wel hoort draaien is het wel verdacht. Tank niet te vol om de pomp er uit te nemen ???
Je bent goed bezig. Groeten.

martijn19922 (0), 11 jaar geleden

Klopt daar zaten wij ook al aan te denken drm hebben we hem gisteren de slang een soort van afgeperst en daar uit bleek dat de slang niet beschadigt is. Maar heb de pomp net ook nog bekeken (tank zat niet te vol) maar als ik er spanning op zet dan zoemt hij wel maar tergelijken tijdt ook heel veel knars geluiden dus volgens mij is het rotortje in de pomp ofzo dan gewoon kapot

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Als de pomp knarst is het einde verhaal . Deze kan dan blokkeren en dan sta je in de middle of nowhere .
Groeten.

martijn19922 (0), 11 jaar geleden

Hij doet het weer perfect benzinepomp vervangen en hij starte gelijk weer dus bedankt voor de tips.

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

en je knipperend olie lampje

martijn19922 (0), 11 jaar geleden

Ik heb compressie meting gedaan en daar kwam overal rond de 11 bar uit dus dat was allemaal goed. En voor de rest alles na gekeken maar kan niks vinden. Maar ik denk dat het in de zekeringkast of in zijn tellers zit want als ik alles daar bekijk dan is alles een keer goed nat geweest en het blijkt dat hij af en toe meer van die trekjes had dat hij in een keer meldingen enzovoorts ging geven.

Dus daar ga ik van de week maar weer is naar op zoek.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.