Volkswagen Golf III : Problemen Golf 1.6 uit 1994

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi,

het volgende is er met mijn golf. Ik reed laatst (maand geleden) met mijn golf en opeens begon de radio raar te doen, dashboard verlichting ging zachter branden en gingen mijn koplampen van dimlicht naar alleen stadslicht. Ik heb de golf niet uitgezet en ben door blijven rijden en na een tijdje herstelde zich alles zelf. Verder geen ruchtbaarheid aan gegeven daar dit pas de 1ste keer was dat dit gebeurde en hierna ook geen problemen gehad.

Vanmorgen echter weer het zelfde, het begon met autoradio, verlichting binnen/buiten etc. Nu toch maar eens de auto uitgezet. Nadat ik de auto uitzette en de sleutel er even uit wilde halen sprong de autoradio weer aan, normaal als de auto van contact af is kan de radio niet aan, zo snel als hij aanging stopte hij ook. Opeen was de digitale tijd in mijn dashboard ook op 00:00. Alles uitgezet en de auto proberen te starten, alle lampjes dashboard branden gewoon en auto ging van startblokkering af. Starten lukte echter niet, er was geen beweging/geluid tijdens starten waarneembaar en volgens mij brande er tijdens starten nog maar 1 lampje (volgens mij die van de handrem).
Nadat ik sleutel terugdraaide hoorde ik wel een raar geluid, zittend vanuit bestuurderspositie bekeken links voor ?
Een tijdje gewacht maar kreeg auto niet gestart. Daar ik op een heuveltje stond de auto maar in zijn vrij gezet en toen ik genoeg snelheid had in de 2 gestart, auto starte meteen en alles werkte correct.

Net hier op werk de auto stil gezet en weer proberen te starten, dit ging zonder problemen.

Waar zou dit aan kunnen liggen en wie heeft dit ook wel eens gehad en ook belangrijk, hoe kan ik voorkomen
dat dit nog eens gebeurd ?

Mvrg Deefke

ps sorry voor het lange verhaal, maar denk dat de uitgebreide info het wellicht makkelijker maakt om een reactie te geven !

deefkeleefke

Geplaatst door deefkeleefke (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1830) PRO, 11 jaar geleden

Hallo.
Het contactblokje onderaan je contactslot is een mogelijkheid.
Verder zou ik de bedrading van de zekeringkast , massa punten e.d. controleren.

martijn19922 (0), 11 jaar geleden

Ik denk dat het aan je zekeringkast ligt of aan de stekkers achter de zekeringkast dit omdat je klok ook in keer op nul stond enzovoorts en dit gaat niet over het contact blokje. Ik heb bij mij ook een soort zelfde probleem gehad en bij mij waren toen ieders geval de stekkers achter mijn zekeringkast niet goed meer en er zat oxidatie in mijn zekeringkast.

Ik heb toen ook mijn zekeringkast open gemaakt alles voorzichtig schoon gemaakt en heb bij de sloop stekkers van een andere auto af geknipt en die op de mijn gesoldeerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.