Volkswagen Golf III : Golf 3 wiel blokkeerd en slechte koude start

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Goedemiddag allemaal,

ik heb sinds april dit jaar een golfje 3 (bouwjaar 1994) die, nu het winter is, wat kuren begint te geven.

Met de koude start wil hij pas na 20 keer proberen aan slaan, accu is net vervangen, brandstoffilter is vervangen, dynamo is goed. Ik twijfel nu tussen de startmoter en de gloeibougies, hoe weet ik of het de startmotor is? Later op de dag weer een keer starten, start hij in 1 keer.

Het andere probleem is blokkeren van voornamelijk rechtsvoor tijdens sturen, remmen en schakelen (bij schakelen zou het ook slippen kunnen zijn?). Met de sneeuw valt niet te rijden met het golfje, ik heb met één rit al 6x achterstevoren gestaan. Corrigeren, zoals geleerd bij een slipcursus, hoef ik niet aan te beginnen op zo'n moment de auto is onbestuurbaar. Zou dit een remklauw danwel remcylinder probleem kunnen zijn?

Ik kom net om de hoek kijken met autotechniek, maar hoop dat ik er toch uit kom :)

Groetjes, Rebecca

Rebecca77

Geplaatst door Rebecca77 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Jan227 (5) PRO, 13 jaar geleden

Hallo, vwb het startprobleem : waarschijnlijk de gloeibougies/gloeizekering , kan ook evt nog iets anders zijn, bv een lek gashevelasje van de inspuitpomp.

Mbt tot de wegligging op glad wegdek, is zo vanachter de pc niet te beoordelen, hoe doet de auto het op niet glad wegdek ?

Groet Jan227

jan T (25) PRO, 13 jaar geleden

ja eerst de gloeibougie controleren en ook controleren of de gloeiers spanning krijgen de zekering wil ook wel eens stuk gaan.

groetjes jan.

Rebecca77 (0), 13 jaar geleden

Op niet glad wegdek merk ik soms dat de auto een beetje opzij stuitert als ik over een oneffenheid in een bocht rij.
Verder met optrekken, ik weet niet hoe ik dat zou moeten noemen, het lijkt het meest op stuiteren/bokken denk ik. Hij doet dit met optrekken en eigenlijk ook met schakelen naar de tweede versnelling.
Als de auto blokkeert met gladheid is dit ook met optrekken en schakelen naar 2, zolang ik rechtuit kan en naar 3 dan gaat het wel. Het bochtenwerk is dramatisch met gladheid.

De gloeibougies ga ik nakijken/vervangen en ook de zekering, dank je wel voor het advies.

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Kontroleer ook je schokbrekers/veren en veerpootlagers en kijk of alle remmen los en gangbaar zijn.

En denk er om, het sturen en remmen is belangrijker dan het starten !

Gr. Harry

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Rebecca; Vag schokbrekers willen bij vriesweer wel eens vastvriezen. Ook lekkage komt veel voor. Kijk aan de onderkant van de veer of je een vettige vloeistof ziet . Staat er op je APK formulier dat er lekkage van die schokbrekers is gezien. ?Gezien de leeftijd zou dat best de oorzaak kunnen zijn. De gloeiers zijn op werking te controleren. Wist je dat het gloeien voor de eerste start al begint bij het openen van de bestuurders deur ???? Moet die schakelaar voor de binnenverlichting het wel doen vanzelvers!!! De 4 gloeiers gebruiken samen 80 AMP. naarmate ze warm worden zakt dit tot 40 ampere. Dus als je lagere waardes laat meten kan je zien hoeveel er defect zijn. Vernieuw ze toch als het moet allemaal. Groeten.

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

golfje 3 , shakelt ie ook zwaar naar de 2? Kraakt ie ook of schakelt ie moeilijk? Deze bakjes willen wel eens lastig doen......... Ik zou dat eerst eens laten onderzoeken want een andere bak eronder gaat ook een paar centen kosten.

Gr

peco power

Rebecca77 (0), 13 jaar geleden

Hallo allemaal,

van de voorgloeiers waren er 3 stuk, dan zou ik ook niet willen starten ;-) dus dat euvel lijkt mij opgelost.

Schokbrekers zijn volgens mij goed, heb ook geen lekkage gevonden. Wat betreft het schakelen: hij schakelt zwaar soms krijg ik het bijna niet voor elkaar.
Ik heb bij de koppelingsplaat gezien dat er een soort verglazing op zit (dan krijg je toch dat als de platen samenkomen over elkaar heen gaan stuiteren?)
Verder ontdekte ik ook dat het remmen linksachter herrie maakt (een soort raspen) en volgens mij grijpt die rem eerder aan dan de anderen: is dat mogelijk?

De auto reed vandaag wel een stuk beter dan de afgelopen dagen, kan de vorst een dusdanige invloed hebben dat remmen e.d. vast gaan vriezen?

Ontzettend bedankt voor het meedenken!

Groet, Rebecca

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Laat ook de bakolie verversen door iets goeds bv. 75/90 w synthetisch. Kost wat maar dan heb wel je een andere auto.Groet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.