Volkswagen 1J: Golf 4 1.6 16v: P1553, MAP sensor implausable

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 3j, Motorinhoud (cc): 1600

Mijn buurman heeft voor 5000 euro een vw golf 1.6 16v gekocht en naar huis gereden, vanaf dat moment (inmiddels 5 dagen) rijdt hij niet meer en ben ik er mee bezig..

Symptomen: start goed, loopt goed stationair, kan stikstaand en in vrij het gas intrappen en dan geen problemen. Zodra je gaat rijden (in dit geval achteruit de parkeerplaats af) direct een storing en zeer ontegelmatig stationair (lijkt alsof hij op 3 pitten loopt incl. schokkende motor) reageert nog wel op het gas maar er valt niet mee te rijden.

Word er gek van, foutcode p1553 blijft terugkomen.

Inmiddels het volgende gedaan:
- pc geïnstalleerd met vcds en kkl kabel
- sensor g71 (map) en absolute pressure uitgelezen en beide schommelen tussen de 1032 en 1036 (luchtdruk is vrij hoog nu, rond de 1039 volgens weerstation Lelystad, zit zelf in Almere)
- gasklep gedemonteerd en schoongemaakt
- gasklep opnieuw ingeleerd
- extra massa aangesloten en bestaande schoongemaakt (mede omdat ik eerst geen verbinding met de ecu kreeg, lag aan de 1e kkl kabel)
- accu geladen (ctek)
- egr klep gereinigd (viel mee!) En ingeleerd
- actief koolfilter brandstofdamp: klep los gehad en vacuümleidingen gecontroleerd op lekken. 1 slang preventief vervangen.
- stekkers en draden gecontroleerd en schoo gemaakt (contactspray)
- Bougies en luchtfilter zijn vervangen maar da's meer bijzaak.
Verder geen losse stekkers, gescheurde buizen of pakkingen.

Dit alles nadat de fout ontstaan was.

Wie heeft er nog een gouden tip?

sanscorp

Geplaatst door sanscorp (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Map sensor waarde lijkt o.k., als dat met motor uit is gemeten.
Maar wat voor waardes geeft de map sensor bij stationair en als je gaat rijden en daarna bij stationair bij slecht lopende motor?

Of een groffe test: map sensor stekker los halen en kijken of de auto in noodloop wel normaal blijft lopen.

Audidriver73 (0) PRO, 7 jaar geleden

Ik heb een soortgelijk probleem paar jaar geleden met een seat leon 1.6-16v gehad, hier bleek na lang zoeken dat distr riem 1 tandje verprongen was (ik denk eerder niet goed gemonteerd is geweest). Dit is niet veel werk om te controleren.

sanscorp (0), 6 jaar geleden

Excuses voor de late reactie, ik heb geen notificatie gehad van een reactie in dit topic..

Uiteindelijk is de gasklep vervangen door een tweedehands model door de garage, niet geheel volgens wens, maar dit heeft het probleem wel opgelost.

Tegen mijn advies in zijn ze eerst zelf gaan zoeken en hebben daarbij eerst een symptoom verholpen door een nieuwe MAP sensor te plaatsen. Daarna hebben ze een tweedehands gasklephuis geplaatst.

Deze geeft inmiddels weer problemen maar de garage geeft geen thuis. Een nieuwe is niet te betalen en de oude hebben we nooit terug gekregen. Ik kan dus ook niet verder zoeken.

sanscorp (0), 6 jaar geleden

Initiële probleem is opgelost, vervolg probleem is nu sporadisch vermogensverlies op de snelweg. Na gas los en gas geven werkt het weer even.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.