Volkswagen Golf IV: Golf 4 1.9sdi start niet meer

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Sdi

Hoi,

Ik rij met met een vw golf 4 van '99 en sinds gisteren krijg ik hem niet meer aan de praat. Ik had al vaker wat startproblemen, vooral bij koudstart. Ik hoorde werkelijk mijn startmotor enkele keren draaien (zeer traag) en de motor startte toen vlot. Maar gisteren, toen het hier in België 's nachts wat kouder was, kreeg ik hem niet meer aan de praat. De startmotor draait gewoon niet meer. Ik dacht meteen dat het mijn accu was. Het was nog altijd mijn eerste accu. Vandaag ben ik achter een nieuwe accu geweest, heb hem 2 en een half uur laten opladen en nog kreeg ik er niets uit.
Daarnet hebben we hem in gang gelopen en de motor draaide goed. Mijn lampje van mijn voorgloeien bleef wel pinken. Van zodra ik de motor weer stil legde kreeg ik hem opnieuw niet meer aan de praat.
Ik denk dat het de startmotor is maar zijn er misschien onder jullie die al hetzelfde probleem hebben gehad? Ik heb ook al enkel keren met een hamer op de startrelais geklopt maar steeds zonder resultaat.

DVc

Geplaatst door DVc (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

scholvis (0), 12 jaar geleden

draait de motor wel rond als je de sleutel omdraait?

scholvis (0), 12 jaar geleden

dan denk ik aan je startmotor jah

DVc (0), 12 jaar geleden

motor draait niet meer rond. Hij doet gewoon niets meer. Ik hoor wel een tik als ik hem over draai maar ik denk dat dat mijn relais is van mijn mazoutpomp. Awel ik begin het ook te vrezen dat het mijn startmotor is. Maar ik kon het beter maar eens vragen want het kon zijn dat het een of andere zekering was waar ik niet van weet.
Weet er soms iemand een goed adres voor een startmotor te reviseren/ te kopen?

vet-klauw (0), 12 jaar geleden

misschien al opgelost maar ik had hetzelfde : Van de ene op de andere dag niet meer starten. Wel ergens een klik, maar niet van het start relais.
(TIP :) Blijkt de verbinding van de onderste aansluiting (van bovenaf gezien) helemaal verrot te zijn (zie afbeelding). Zag er op het eerste gezicht goed uit maar bij aanraken viel de gevlochten koperverbinding helemaal uit elkaar. Ik dacht dat dit een massa-aansluiting was en had een vervangende kabel gemaakt die ik op de massa van de wagen had gemonteerd. Die kabel vloog direct in de fik bij het omdraaien van de sleutel .. niet OK dus. Nader onderzoek op Internet leerde dat dit een verbinding is die naar de veldwikkeling van de startmotor gaat !! DOM. Nu de startmotor er uit en verbinding repareren.

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/833...][img]http://img833.imageshack.us/img833/9690/...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.