Volkswagen Golf IV: Motor komt niet op temperatuur

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 V5 code AGZ

Ik heb een probleem, waar ik zelf nog niet achter ben wat er aan de hand is.

Sinds 2 weken wordt de motor ineens niet meer goed warm. Waar eerst na een kilometer of 5 rijden de temperatuurmeter op 90 stond en bleef staan, is dit nu niet meer.
Op de snelweg zakt de meter zelfs naar 1 streepje onder de 90. Waar kan dit aan liggen?
De thermostaat die open blijft staan en door de extra rijwind dus maar blijft koelen doordat het koelwater door de radiator blijft lopen, of kan dit ook nog een andere oorzaak hebben?

darkshadow

Geplaatst door darkshadow (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Thermostaat vervangen.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Als de meter constant die lagere temperatuur aangeeft en niet opeens binnen 30 sec naar de 90 graden vliegt dan denk ik ook de thermostaat. Beweegt de meter wel heel snel heen en weer (dan 90 en dan opeens 70 graden) dan de sensor defect.

darkshadow (0), 12 jaar geleden

De meter blijft inderdaad constant die lagere temperatuur aangeven. Ik ga binnenkort als ik tijd heb proberen de thermostaat te vervangen. Is dat een moeilijk klusje om bij een golf 4 te doen?
Of heeft iemand er een how to van of weet iemand waar het in elsawin staat?

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

In Elsa staat het bij koelsysteem en dan thermostaat vervangen, maar ik denk dat hij of aan de voorkant zit op het onderblok of hij zit in het waterhuis aan de zijkant van de cilinderkop. Ik weet niet hoe technisch je bent en of je ervaring hebt met sleutelen maar als je het nog nooit heb gedaan zou ik hem wegbrengen en als je het wel aandurft dan zou ik wel een beschrijving erbij nemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.