Volkswagen Golf IV: golf 4 motor op hol geslagen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

hallo
onderweg naar de winkel slipte ik in een goot waardoor ik heel moeilijk eruit kwam ,door mensen die mij hielpen de auto eruit te duwen ondertussen slaat mijn motor helemaal op hol (hoge toeren to in het rood) ik hoop dat ik de auto op tyd heb stilgezet ,het leek wel of de gas pedaal bleef hangen,er kwam zwarte rook uit de uitlaat echt te veel vond ik ,nu krijg ik de auto niet meer gestart ,heb hem laten uitlezen en vond geen fouten
waar kan dit aan liggen
mvg

carpcfreak

Geplaatst door carpcfreak (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Is hij niet op zijn eigen olie aan het lopen door bv een defecte turbo ?

Zou hem zelf niet meer starten voor het geval je hem niet meer krijgt uitgezet, want dan blijft hij net zolang lopen totdat de motor kapot draait.

Laat de garage het probleem zien te achterhalen.

Gr Stefan

carpcfreak (0), 13 jaar geleden

ik weet het niet , ik had gekeken en er was nog een drupje olie heb dan olie bij gedaan maar niks aan de praat te krijgen kan mijn intercooler ermee te maken hebben dat daar olie in zit of zo

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Je intercooler kan nu best vol olie hangen, maar die veroorzaakt het probleem niet, haal de slang van turbo naar intercooler maar eens los, grote kans dat alles onder de olie hangt, dan is waarschijnlijk je turbo overleden, maar laat eens een goede diagnose stellen voordat je wat begint te doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.