Volkswagen Golf IV: golf 4 start 1.9 tdi 1999 start slecht als ie warm is en houd in

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Beste medemens ik heb een golf 4 1.9 tdi bj 1999.
deze start slecht als ie warm is duurt lang voor dat ie aanslaat en hij houd in tussen de 3000 en 4000 toeren net het idee dat ie geen brandstof krijgt maar met optrekken in zijn 1 heeft ie er zo goed als geen last van heb 1 keer mee gemaakt dat ie onder het rijden echt sireus begon in te houden en niet harder dan 100 a 120 km kon rijden de wagen even aan de kant gezet motor stil gelegt en weer gestart en hij deed het weer normaal maar het voornaamste probleem is dat ie vermogen inhoud tussen de 3000 en 4000 toeren en als ie warm is ook slecht start wat zou dit kunnen wezen.
alvast bedankt voor jullie aandacht groetjes jan

jan5002

Geplaatst door jan5002 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 13 jaar geleden

Lijkt me 2 verschillende problemen .
Warm slecht aanslaan is hier al veel besproken en komt bijna altijd door de startmotor die een te laag starttoerental heeft.
Topsnelheid maar 100 km/uur komt denk ik door dat de motor in noodloop ging omdat het daarna over was en dat zit meestal in het laadvermogen van de turbo.
Laat hem eens uitlezen want dan kom je misschien ook meer te weten over het inhouden.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Hij zou beter moeten starten als de motor warm is, indien je even de stekker los trekt van de koelvloeistof temp sensor, zo ja, dan starttoerental te laag, en kun je het beste de startmotor vervangen.

Je zou eventueel de vacuumslangetjes > aansturing turbo kunnen controleren, anders even uitlezen zoals Benny al aangaf, kun je gelijk de eventuele storingscode hier plaatsen.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.