Volkswagen Golf IV: Golf 4 valt spontaan stil

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V

Wie kan mij helpen? Ik heb een Golf 4, bouwjaar 1999 met een 1.4 16V motor. Tijdens het rijden valt spontaan de motor uit waardoor onder andere de stuurbekrachtiging niet meer werkt. Na meteen opnieuw starten loopt de motor weer en kan ik weer doorrijden.
Ik weet dat er een storing zit tussen sleutel en het cockpitje waardoor ik de auto soms niet gestart krijg. Als ik de sleutel dan omdraai (andersom in contact) dan start de auto gewoon weer. Dit heeft met startblokkering te maken.

Blue Bug

Geplaatst door Blue Bug (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

dan zou ik toch eerst even het contactslot/contactblokje herstellen (uit jou verhaal te horen heb je hier al langer last van). het kan nl zo zijn dat de voedingen wegvallen en dan slaat de motor ook af.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

In princiepe heeft de startblokkering hier niets mee te maken,als de motor loopt dan zou hij moeten blijven lopen,startblokkering is alleen voor het starten (aanslaan).
Valt de motor uit terwijl je gas geeft of alleen als je de koppeling intrapt voor bijvoorbeeld een bocht?

Blue Bug (0), 12 jaar geleden

Ben er niet achter gekomen. Valt ook niet meer stil. Hoorde dat het mogelijk de BDP sensor kan zijn...

Mikrod (0), 12 jaar geleden

Goedendag,

Ik heb precies hetzelfde probleem, ik heb ook een golf 4 1.4 16V.

Op het moment dat ik mijn koppeling intrap voor bijvoorbeeld het terugschakelen en het nemen van een bocht of het intrappen van mijn koppeling wanneer ik moet stoppen voor het stoplicht valt mijn motor uit.
Hierdoor heb ik geen stuurbekrachtiging meer en moet ik harder op mijn rempedaal trappen om af te remmen.
Wanneer ik de bocht heb gepasseerd en mijn gaspedaal weer indruk slaat mijn motor soms weer aan en kan ik verder rijden.
Sommige mensen vertellen mij dat het de BPD sensor is en sommige vertellen mij dat ik mijn gasklephuis moet schoonmaken.

Rick of iemand anders weten jullie misschien wat het is?

In afwachting van uw antwoord,

Mike

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Mike, beste is om storing uit te laten lezen en kijken wat erin staat maar meestal met zo'n soort klacht als bij jou dan ligt het aan een vervuild gasklephuis, deze moet dan gereinigd worden en daarna weer met de testkast de basisafstelling worden uitgevoerd.

Blue Bug (0), 12 jaar geleden

Heb zelf het probleem met het gasklephuis gehad. Dit uitte zich voornamelijk op een snelweg, bij even het gas los laten en daarna gas geven. Hij "verslikte" zich dan even en pakte daarna weer op. Dit bleek te komen door afzetting op het gasklephuis waardoor de gasklep niet meer geheel kan sluiten. Na reiniging van het gasklephuis ter hoogte van de gasklep en het opnieuw instellen was het probleem verholpen. Wat ik hiermee zeggen wil is dat dit qua storing een heel ander beeld geeft dan de storing van dit topic.

erwi05 (0), 12 jaar geleden

Mijn ervaring met zelfde Golf 1.4i 16V leerde mij dat het probleem in het gasklephuis zat, de zogenaamde V60 bleek defect te zijn.

Gezocht op internet en een ander goed werkende gasklephuis geplaatst en ingeleerd, daarna geen problemen meer.
Als je de foutcodes uitleest zal die vermoedelijk code 0282 geven.

Succes.

Erwin

Blue Bug (0), 11 jaar geleden

Probleem niet kunnen oplossen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.