Volkswagen Golf 6 2011: Golf 6 blaast warme lucht.

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo allen,

De Golf 6 van mijn vrouw blaast geen koude lucht meer. Even de scanner erop en blijkt twee foutcodes.
B10ABF0
Refrigerant pressure, lower limit not reached

Hij blaast noch gewoon warme lucht.


Wat is het beste om eerst te vervangen?

djbosanac

Geplaatst door djbosanac , lid sinds 10 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Hij geeft aan dat je airco te weinig koudemiddel zou bevatten , zou dus eerst je airco systeem laten testen , mocht er te weinig in zitten , lekkage verhelpen , meestal de condensor lek , en daarna weer vullen , en kijken wat er dan over is van de klacht.
Wat is de 2e storing ?

djbosanac, 8 maanden geleden

Dat zijn de storingen of is dat 1 storing ? Dus moet echt bijvullen? Had gedacht een sensor van 10-15 euro zou verhelpen. Ik ga dan even langs de Werkstatt om te vullen.

Audidriver73 PRO, 8 maanden geleden

Druk te laag kan zijn dat er te weinig inzit, dat is een beveiliging om de compressor niet kapot te maken. Indien hij helemaal leeg is, dan gok ik ook op de condensor, die gaan tegenwoordig veel kapot.

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Bijvullen is niet de weg , vullen komt pas aan de beurt als er gecontroleerd is of het systeem lek is , en dan bedoel ik afpersen met zeepsop alles inspuiten , wachten , controleren , als er niets tevoorschijn komt en de druk blijft staan dan vacumeren en afvullen .
Deze schuimkopjes zijn lekkages die vind een machine niet , als ze hem dan vullen sta je 3-4 mnd later er weer , kassa en dan alsnog vervangen.

djbosanac, 8 maanden geleden

Valt dit te doen zelf? Of moet ik hiervoor naar een specialist?

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Als je de tekst leest wat het in houd , dan lijkt me het specialistisch werk , maar ik weet natuurlijk niet wat jij in huis hebt qua kennis en apparatuur , gezien de vraagstelling , even uit besteden denk ik.

djbosanac, 3 weken geleden

Inderdaad hebben we het uitbesteed. En waar we het hebben laten vervangen heeft het weer goed gemaakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.