Volkswagen 0: golf gti ombouwen naar g60

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 8v

Hallo,

Ik ben aan het rondkijken voor een golf1 cabrio als hobby auto, de bedoeling is om hier een g60 van te maken.
Nu kan ik een cabrio kopen waar al een 1.8 8v gti blok in ligt, zou het mogelijk zijn om hier een glader op te zetten? en moet er veel aangepast worden?
Of kan ik hier een g60 motor in lepelen zonder al te veel aan te passen? gezien er al een 1.8 gti in ligt

Mvg Bas

Bas959

Geplaatst door Bas959 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je wat wil ombouwen,dan moet je een compleet g60 blok gebruiken,dus met alles erop en eraan,van de kabelboom tot de brandstofpomp,en van de intercooler tot het onderstel/remmen enz enz.
Zou er dus NIET aan gaan beginnen,tenzij je hem compleet maakt,precies zoals een g60 ook origineel is.

Ricky,

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dan heb ik er nog eentje, even langs de RDW en het kenteken laten veranderen. De Kw's kloppen namelijk niet meer, en bij een ongeval kan dat problemen met de verzekering geven.

(als het tegen zit weet je dan waar je de rest van je leven voor kunt werken....... Je froudeert namelijk met het kenteken en de verzekering begint dan ook een zaak tegen jouw om de schade te verhalen omdat je niet met het type voertuig reed wat zij op papier verzekerd hadden.)

En, om het voor de RDW goed te doen kunnen zij ook wel wat eisen hebben aan de remmen e.d. Oftewel, geen haalbare kaart.......

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Dat was afgelopen zaterdag nog te zien bij wegmisbruikers... Iemand had een golfje met -officieel- een 51kW motor voorzien van een motor uit een GTI. De auto werd direct in beslag genomen voor nader onderzoek.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.